Det er det kjente spanske arkitekt-firmaet Estudio Lamela som i samarbeid med lokale krefter skal pusse opp det sagnomsuste Formentor-hotellet på nordsiden av øya. Det blir det andre Four Seasons i Spania.

Formentor – som ble solgt for nærmere 1,7 milliarder norske kroner – skal etter planen vil være klart til å ta imot gjester innen 2023.

AVSONDRET: Hotellet har en egen strand, der gjestene kan være omtrent uforstyrret.

Det er det andorranske investeringsfondet Emin Capital som har kjøpt hotellet, og som sammen med den kanadiske hotellkjeden Four Seasons skal bygge opp luksushotellet.

De nye eierne lover å sikre hotellet som «et møtested for prinser, skuespillere, statsmenn og forfattere», slik Formentor var det. Samtidig skal dagens behov for bærekraft og energieffektivitet ivaretas.

Målet med ombyggingen er ifølge en pressemelding fra utbyggerne «å utvikle gamle Hotel Formentor tilbake til det Eden av luksus og kultur det alltid var».

Hotellet vil inneholde mer enn 100 rom, alle med terrasser og havutsikt. I tidligere tider frekventerte kjente størrelser som Winston Churchill, Grace Kelly og Rainier av Monaco, Charles Chaplin, Mario Vargas Llosa, Audrey Hepburn, Gary Cooper og Camilo José Cela Formentor, skrives det videre i pressemeldingen.

Salg av alle gjenstandene i hovedbygningen ga etter sigende rundt 1,7 millioner kroner, som ble fordelt på frivillige organisasjoner. ©