Fra og med 1. oktober vil det populære ferielandet ikke lenger kreve at reisende viser bevis på vaksinasjon eller bevis på en negativ test for å komme inn. 

Fra 1. oktober

Avgjørelsen bekreftes av Thailands turistmyndigheter, og kommer som følge av at Thailand omklassifiserer pandemien fra «en farlig smittsom sykdom» til «en smittsom sykdom under overvåking».

– De nye reglene forenkler ytterligere muligheten for alle til å oppleve vår pulserende kultur, maten og Thailands naturlige skjønnhet, sier en talsperson for turistmyndighetene i en pressemelding. 

– Vi håper at disse lettelsene vil oppmuntre reisende til å legge besøkene sine hit, avslutter vedkommende.

I tillegg til å oppheve Corona-restriksjonene utvider Thailand tiden visumfrie reisende kan oppholde seg i landet, fra 30 dager til 45 dager. 

De nye reglene vil tre i kraft fra 1. oktober, og inntil videre var til ut 31. mars 2023.

Sist ut

Thailand begynte først å ta imot internasjonale turister i juli 2021, som en del av det såkalte «Phuket Sandbox»-programmet. Under oppblomstringen av omikron-varianten strammet landet til igjen sine innreise-vilkår. 

Tidligere i år innførte Thailand sitt «Test & Go Thailand Pass»-program, som lar vaksinerte internasjonale besøkende reise til alle deler av landet og droppe karantenen.

Les mer om thailand og Phuket HER!

Inntil 1. oktober må reisende vise enten bevis på vaksinasjon eller bevis på en negativ test tatt innen 72 timer før avreisen til landet.

Thailand er blant de siste landene som har opphevet Corona-restriksjoner. I juli droppet Australia alle gjenværende regler fra pandemitiden, og det nærliggende New Zealand gjorde det samme tidligere denne måneden. 

I oktober planlegger også Japan å kunne ta imot reisende igjen, mens Hong Kong har lempet på reisereglene, og eliminerer den obligatoriske tre-dagers hotellkarantenen. ©