Corona-pandemien har ført til et konkursras, men har også skapt nye forretnings-muligheter. DragonSlayer er en av dem.

Mange kjenner til sagnet om Den gordiske knuten, som Aleksander den Store bare kappet over med sverdet i stedet for å nøste den opp. Sagnet er blitt et bilde på enkle løsninger for omfattende utfordringer.

Med et navn som hentet fra tv-serien Game of Thrones (det var for øvrig en spillefilm fra 1981 med samme navn) skal dataprogrammet DragonSlayer være den enkle løsningen på en stor utfordring – nemlig å sortere og rettlede i mylderet av Covid-regler verden rundt. Plattformen sporer grenselukking, innreisekrav og andre regler knyttet til innreise for 124 land samt alle amerikanske delstater. Dette samles i en vurdering til de reisende.

GIR OVERSIKT: DragonSlayer skal være relativt enkelt i bruk.

Målet er intet mindre å få reisebransjen på beina igjen, gjennom på denne måten å lose den gjennom jungelen av Corona-regler.

Grunnleggeren Peter Wells sier verdien med DragonSlayer ligger ikke bare i evnen til å spore endringer i reisekrav, men at programmet også samler Covid-relatert informasjon fra alt fra offentlige nettsteder til lokalaviser. Dette arbeidet skal spare reisende og reisekonsulenter for mengder med tid.

– Det finnes ingen perfekt maskin der ute som kan gjøre denne jobben, fordi endringene skjer så fort, men ved å hente inn informasjon fra alle de nettstedene vi besøker letter vi arbeidet for de reisende, mener Wells.

Ved bruk av data rangerer også DragonSlayer land i forhold til hvor trygt det er å reise dit. Programmet kan i tillegg filtrere søk i forhold til målgrupper eller andre kriterier som er viktig for den reisende.

DragonSlayer ble opprinnelig lansert i fjor, og da som en tjeneste for å identifisere målgrupper – den aktive, den kulturinteresserte osv. Deretter skulle DragonSlayer ved hjelp av kunstig intelligens (AI) gi kvalifiserte forslag til reisemål for de som ønsker det helt spesielle.

Du kan registrere deg for en 14 dagers prøveperiode. Deretter koster et enkelt-abonnement cirka 100 kroner i måneden, eller rundt 700 kroner året. ©