Det høyest rangerte naturlige underverket i verden er ifølge vurderinger på Tripadvisor Mount Kilimanjaro i Tanzania. 

Mange fjell

Det er den britiske turoperatøren Titan Travel som har gått gjennom populariteten til verdensberømte, naturskapte reisemål, ved å se på andelen «utmerkede» anmeldelser på Tripadvisor.

POPULÆR NATURPARK: Arches nasjonalpark.

For balansens skyld er også vurderingen «forferdelig» lagt inn i miksen.

Etter endel tallknusing var det til slutt Mount Kilimanjaro som gikk til topps på listen med 92,68 prosent «utmerkede» anmeldelser.

– Dette naturlige underet er et av syv fjell på listen, men er i motsetning til andre fjelltopper lett å klatre. Det unike økosystemet rundt bidrar også til fjellets fantastiske natur, står det blant annet å lese i vurderingen.

LES MER: Hvor ligger verdens høyeste fjell?

De øvrige av de ti høyest rangerte severdighetene via Tripadvisor inkluderer Matterhorn i Sveits, Angel-fallene i Venezuela, Iguazu-fallene i Argentina og Brasil, Grand Canyon i USA, Mount Roraima i Guyana, Brasil og Venezuela, samt Mount Everest i Kina og Nepal, Perito Moreno-breen i Argentina, Arches nasjonalpark i USA og Victoria-fallene i Zambia og Zimbabwe.

Populære buer

Tripadvisor var ikke de eneste dataene temaet i Titan analyserte. Den så også på data fra Instagram (inkludert antall innlegg som bruker hashtaggen #NaturalWonder), TikTok og det totale antallet Google-søk for hvert «naturunder» fra mai 2022 til april 2023, for å avgjøre hvilket av disse som var kvalifisert til topp ti-listen.

Når alle de sosiale mediene ble tatt med sto Arches nasjonalpark tilbake som vinneren.

– Med sine rundt to tusen naturlige steinbuer ble Arches nasjonalpark i Utah i USA  kronet som det mest populære naturunderet, ifølge Titans rapport.

LES MER: Et naturens underverk!

Nasjonalparken scorer høyt over hele linja, og er rangert blant de ti beste innenfor hver kategori i vurderingen. Den scorer også høyt på sosiale medier, og plasserer seg som det åttende mest populære på TikTok med 61,7 millioner visninger og sjuende for Instagram-innlegg med litt over 663 000.

Se hele listen over de mest fantastiske naturlige underverkene HER! ©