Låten ble ikke bare Jimmy Buffets største musikalske hit, men slo senere an på en rekke områder, også som hotell. Det siste i rekken åpner snart på Fort Myers Beach i Florida.

Ifølge en uttalelse på nettsiden hans var Buffet «omgitt av familie, venner, musikk og hunder».

Mange hoteller

– Han levde livet som en sang til siste åndedrag og vil bli dypt savnet av veldig mange, står det videre.

Jimmy Buffets mest kjente hit «Margaritaville» fra 1977 var en «tropisk rockelåt» om tilbakelente feriedager i Karibia. Det ble etter hvert også kjennetegnet på Buffetts musikk og karriere, og utviklet til et konsept. Det ga med årene navn til alt fra drinker, snacks og strandklær, til sykler, utemøbler, en novellesamling, restauranter, en digital radiostasjon – og en hotellkjede.

UBEKYMRET: Jimmy Buffet levde som har prediket.

Det tropiske temaet ble også gjenspeilet i kjernen av Buffett-fans, som kalte seg Parrotheads – «papegøyehue».

Av de mange «Margaritaville»-hotellene som etter hvert har kommet åpnet kjeden det første all-inclusive-feriestedet kun for voksne i Riviera Maya i juni 2023. Resorten i Fort Myers måtte utsette åpningen som følge av orkanen Ian i september i fjor.

På tur

I 1985 åpnet Buffett sin første vellykkede «Margaritaville»-butikk i Key West, Florida. I 2002 utvidet han foretaket ved å samarbeide med Outback Steakhouse og dro igang den første Cheeseburger in Paradise Restaurant i Southport, Indiana.

Konseptet utviklet seg siden til en rekke ulike områder. 

Jimmy Buffetts Margaritaville er omtalt i 2015-filmen Jurassic World som en av restaurantene i den fiktive fornøyelsesparken der, hvor Buffett selv gjør en såkalt cameo-opptreden som en av gjestene som rømmer fra Pteranodon-angrepet

I 2023 tok youtubeerne Eddy Burback og Ted Nivison en biltur for å besøke og spise på hver eneste Margaritaville i Nord-Amerika, og skildret reisene deres i to separate videoer.

I tankene dine…

Og hvor er så det opprinnelige Margaritaville? «Et sted i tropene mellom Port of Indecision og Southwest of Disorder, men verken bredde- eller lengdegrader markerer stedet nøyaktig», står det blant annet på nettsiden deres.

«Du trenger ingen navigatør for å komme dit. Palmer sørger for kamuflasjen, havbrisen tar sjøfly og seilbåter, turister og andre reisende dit. Stedet er passfritt. Her regjerer klassisk øymusikk, og det er ingen køer noen steder.

På stranden eller i baren med stråtak på kanten av det turkise havet er det alltid plass. Her serveres det plenty med løgner og rare historier – en komisk blanding tequila, salt og lime mikset inn.

Så hvor er Margaritaville? Et sted i tankene dine…!».

I dette universet hadde den avdøde sangeren en eierandel vel to milliarder kroner. Ikke dårlig med tanke på at det hele startet med en sang. ©