I Booking.com sin årlige prognose-rapport for 2024 avsløres det en universell sannhet blant reisende: Vi fremstiller oss noe annerledes enn hvem vi virkelig er.

Italienerne ærligst

– Hele 68 prosent mener de forvandler seg til den beste versjonen av seg selv, men hvilken versjon velger du å vise frem? er et av spørsmålene Booking.com stiller i sin rapport.

62 prosent nyter anonymiteten som reiser tilbyr. Samtidig forteller 37 prosent fiktive historier om sine liv, og 57 prosent utstråler det Booking.com kaller «personenergi».

I 2024 legger reisende i tillegg til et element av det Booking.com omtaler som «spenning».

I følge rapporten, som undersøkte 27 000 reisende i 33 land, nyter 70 prosent av amerikanerne anonymiteten ved det å reise.

– Vi kan anta at det betyr at dette også er gruppen som liker å finne på flest historier om seg selv, skriver Booking.com. 

De ærligste reisende blant oss er italienere, ifølge rapporten. De er de minst sannsynlige til å fabrikere en historie om seg selv.

Slapp av ved vannet

«Disse alter ego-entusiastene elsker spenningen ved å legemliggjøre en 2.0-versjon av seg selv og strekker seg langt for å gjenskape sitt andre bedre selv», sier Booking.com i en uttalelse i rapporten. 

«Om man tenker at folk tar på seg forskjellige personligheter når de reiser for å føle seg mer levende, føler over to tredjedeler (68 prosent) at de er den beste versjonen av seg selv på ferie. De er i stand til å kaste hemninger og omfavne nye aspekter av personligheten sine. 42 prosent vil til og med betale for å leie en bedre bil enn den de kjører hjemme for å leve ut drømmen om et bedre, mer spennende liv».

Hvor er det så folk i 2024 vil reise for å leve ut sin versjon av sannheten? I følge funnene vil det neste året handle om å «rømme» til vannet.

– Med et klima som blir stadig varmere ønsker 67 prosent av de reisende seg til vannsentrerte reisemål. 36 prosent lengter etter utsikten over et hav eller en innsjø. Hele 75 prosent finner umiddelbar avslapning ved vannet, ifølge rapporten.

Flere soloreisende

Ytterligere 18 prosent av de spurte sier de vil «prioriterer velvære, og søke seg til ferieanlegg», mens 20 prosent av sier de vurderer såkalte helsere-retreater. Og 14 prosent bemerker at de til og med ville være interessert i å prøve et «psykedelisk tilfluktssted». 

2024 blir trolig også et stort år for alenereiser, med 54 prosent av kvinnelige respondenter og 63 prosent av mannlige respondenter som sier de planlegger solo-ferier.

– Våre reisespådommer for 2024 reflekterer ideen om at reise ikke er et middel for å unnslippe livet, men en middel for å leve våre beste liv, sa Arjan Dijk i Booking.com i en uttalelse. 

– I spennet mellom spennende eventyr på et nytt reisemål, og nye kulturer – og alle opplevelser mellom disse – lar det å være på reise oss bli den beste versjonen av oss selv.

Se alle reisespådommene for 2024 HER! ©