Emirates fra Dubai og Etihad Airways fra Abu Dhabi inngikk nylig samarbeids-avtalen som gjør at passasjerer i fremtiden kan reise med begge flyselskapene på samme billett når de reiser til De forente arabiske emirater.

Daglige flyvninger

Slik håper de to største flyselskapene i denne regionen at avtalen vil gi turismen et løft, da den åpner for muligheten for turister å oppleve flere destinasjoner på samme flybillett.

Fra sommeren av kan passasjerer fly til enten Dubai eller Abu Dhabi og forlate De forente arabiske emirater (UAE) via begge flyplassene på samme billett, uavhengig av hvilket av de to selskapene som opererer ruter fra flyplassene.

Emirates har i dag en daglig rute til Oslo lufthavn fra Dubai, mens Etihad åpner en rute til København lufthavn fra Abu Dhabi i oktober.

Begge nettverk

I prinsippet innebærer den nye avtalen at passasjerer skal kunne reise til Emiratene på den ene ruten og tilbake på den andre.

I første omgang vil Emirates og Etihad fokusere på å skape inngående interlinetrafikk fra utvalgte flyplasser i Europa og Kina. Selskapene bak avtalen håper turister ønsker å søke lenger unna ankomst-flyplassene og inn i flere av landets emirater.

Avtalen gir også mulighet til å bestille reiser til Emiratene og videre til byer i andre land via begge selskapenes rutenettverk.

Viktig for økonomien

– Emirates og Etihad spiller for våre felles styrker ved å utvide tilbudet til våre respektive kunder og ved å fremme turisme i Emirates, sier konsernsjef Tim Clark i Emirates.

Avtalen kommer i kjølvannet av et politisk ønske fra Emirates-regjeringen om å fremme turisme og gjøre Emiratene til et av verdens ledende reisemål.

Turisme er en stadig viktigere del av landets økonomi, og i 2027 forventes industrien å utgjøre 5,4 prosent av Emiratenes totale økonomi og stå for én million arbeidsplasser i landet.

Interline-avtalen er den andre mellom Emirates og Etihad. I 2018 signerte de et notat om deling av ulike typer informasjon mellom selskapene. ©