Skipet kostet rundt én milliard å bygge – rundt ni milliarder kroner, men det foreligger ingen takstpris.

Ligget stille

World Dream var en del av cruiserederiet Dream Cruises, som igjen var eid av det konkurs-rammede Hongkong-konsernet Genting.

Flere av rederiets skip er solgt til andre operatører, noen for opphugging, men da det ikke ble funnet kjøper for World Dream er det bestemt at det skal selges på en auksjon som starter før jul og varer i tre måneder.

Bak auksjonen står Sheriffen (tilsvarende sorenskriver) i bystaten, etter ordre fra en domstol i Singapore.

World Dream, som er et søsterskip til Genting Dream, har ligget stille siden mars i år. Skipet ble bygget ved tyske Meyer Werft og kan ta opptil 5000 passasjerer og har et mannskap på over 2000.

Skiftet eiere

En styrke på 127 mann ombord i skipet har ansvar for vedlikehold. Fartøyet er i god stand, heter det blant annet i salgspapirene.

Sheriffens kontor i Singapore vil kunne motta bud på skipet fra 21. desember og tre måneder fremover.

Ifølge media er en mulig kjøper cruiserederiet Resort World Cruises, som ble lansert i sommer av den malaysiske forretningsmannen Tan Sri KT Lim. Han er grunnleggeren av konkursrammede Genting. Resort World Cruises har allerede chartret skipet Genting Dream.

Andre skip fra Genting-boet har skiftet eier siden konkursen. Forleden meldte Disney Cruise at de trolig vil kjøpe nesten ferdige Global Dream fra konkursboet.

Og Crystal Endeavour ble kjøpt av Silversea Cruises, mens Crystal Symphony og Crystal Serenity har fått nye eiere med cruiserederiet Abercrombie & Kent Travel Group. ©