Raffles London at The OWO, skulle egentlig åpnet mot slutten av fjoråret, og igjen til  kroningen av kong Charles III. Men nå er det altså like før.

LEKKERT: Som tidligere blir Raffles London at The OWO et sted for de ytterst få.

Bar på taket

Churchills «krigskontor» – the Old War Office i Whitehall – har gjennomgått en «monumental» transformasjon for å skape 120 rom og suiter, 85 signatur-leiligheter og 11 restauranter og barer. Hotellet, som befinner seg på en av Londons mest historisk betydningsfulle adresser, blir Storbritannias første Raffles-hotell. Her blir det i tillegg til de nevnte rommene også et omfattende velværeområde. 

Restauranten og baren på taket har «spektakulær” utsikt over Whitehall, The Mall og videre til Buckingham Palace.

Håndlaget mosaikkgulv

The Old War Office ble designet av den britiske arkitekten William Young og opprinnelig ferdigstilt i 1906. Siden har bygningen vært vitne til hendelser som har endret verdens gang. 

Byggets indre reflekterer klassisk edvardiansk arkitektur. I løpet av den pågående femårige renoveringen har bygningens nøkkelfunksjoner blitt ivaretatt, men utført med stor respekt for den historiske arven bygget representerer. 

Hundrevis av håndverkere har vært igang med å restaurere de historiske interiør-elementene, inkludert det håndlagde mosaikkgulvet, eikepanelene, lysekronene og en praktfull marmortrapp. Designteamet inkluderer interiørdesigner Thierry Despont, som har forvandlet landemerker som The Getty Centre, Maison Cartier, The Carlyle og Frihetsgudinnen.

Bonds hjemmebane

Den staselig barokkbygningen ble brukt av Forsvarsdepartementet frem til 1960-tallet, sentralt beliggende i Londons regjeringskvartal Whitehall, i kort avstand fra Parlamentet og Buckingham Palace.

Nøkkelsuitene på Raffles London vil ligge i bygningens mest «historiske» etasje. Her lå kontorene til innflytelsesrike politiske og militære ledere som John Profumo, David Lloyd George og Winston Churchill. 

Noen av de mest ettertraktede suitene er plassert i bygningens hjørnetårn, der gjestene kan nyte utsikten over Horse Guards og den 57 hektar store St. James’s Park. 

The Old War Office inspirerte for øvrig Ian Fleming til å skrive den berømte James Bond-serien etter å ha jobbet som forbindelses-offiser mellom «krigskontoret» og Storbritannias marine-etterretning.

LES MER: James Bonds London!

Ikke uventet derfor at bygningen har figurert i flere Bond-filmer, inkludert «Skyfall», «Spectre», «License to Kill», «A View to a Kill», «Octopussy» og sist «No Time To Die». ©