Studien kåringen er bygget på viser at én av fem reiser spesifikt for å finne nye spisesteder eller kulinariske opplevelser, og Melbourne har mer enn 3500 restauranter med kjøkken fra over hundre ulike land. 

HVER SIN: Alle har sitt dumpling-sted i Melbourne.

Hver sin dumpling

Studien er utført av det britiske reisebyrået Travelbag, som har brukt data fra sosiale medier, nettstedene OpenTable og Get Your Guide for å rangere internasjonale reisemål for matelskere. Og det beste reisemålet for den slags ligger altså på andre siden av jordkloden. 

Etter Melbourne kommer Toronto, Dubai og Sydney – som alle tilbyr et bredt utvalg av kjøkken.

Den spennende matscenen i Melbourne gjenspeiler byens mangfoldige historie. Her finner du for eksempel en av verdens største og eldste Chinatowns, datert tilbake til 1850-tallet. 

I denne byen har for eksempel alle også sitt helt spesielle sted for dumplings, som de er lojale mot.

Mange av disse befinner seg i de graffiti-dekorerte gatene i Little Bourke Street.

Sprø iskrem

Melbourne har også den største gruppen av grekere utenfor Hellas, som kan dateres tilbake til det australske gullrushet. Også det på 1850-tallet. Dette fellesskapet feires gjennom steder som Jim’s Greek Tavern – et sted som mer føles som å besøke noens hjem. 

Stalactites er et annet sted spesielt for det lokale greske samfunnet. Her kan du dumpe borti alt fra tennisstjerner til sangere som Billie Eilish.

Når det gjelder dens australske historie, ble vegemite – det kontroversielle og ikoniske australske pålegget – oppfunnet i Melbourne. Reisende kan for eksempel eksperimentere med iskrem med vegemite-smak på Fluffy Torpedo, en iskrembutikk kjent for sine sprø smaker og sjenerøse donasjoner til veldedige formål.

Herlig gatemat

Melbournes «udefinerbare» matkultur er grunnen til at restauranter som Etta velger å identifisere seg som «Melburnian», fordi menyen deres er utradisjonelle og i tillegg endrer seg med årstidene. I stedet for å være begrenset til et spesifikt kjøkken, fokuserer de på å levere ferske og lokale råvarer fra rundt Victoria.

Enten du leter etter autentisk etiopisk mat i Thornbury eller det japanske markedet i Collingwood, er Melbourne et sted som i matveien tar deg til ulike kontinenter med sine grønne trikker og fargerike menyer. 

Dette er for eksempel en by hvor fersk sushi serveres som gatemat, brunsj er en livsstil, kaffe nærmet som religion å regne – og hvert måltid ret lite eventyr. ©