Skandinavias største skiferieselskap melder at skisesongen 2023/2024 har gått ekstremt bra.  Gode snøforhold er ikke minst en viktig årsak til suksessen.

Milliard i overskudd

Veksten i bookinger har også hevet bunnlinjen for selskapet, skriver SkiStar i en pressemelding.

Konsernet eier og driver fjellanlegg, inkludert overnatting på hotell eller hytter, i Hemsedal og Trysil i Norge, og i Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige.

– Vårt beste halvårsresultat i selskapets historie skyldes rekordmange skigjester og ikke minst en sterk interesse fra utenlandske gjester, sier SkiStars administrerende direktør Stefan Sjöstrand i meldingen.

SkiStar opplyser at det i sesongen 2023/2024 var hele 13 prosent flere bookinger enn på samme tid sesongen før. Det gir et overskudd i løpet av seksmåneders-perioden på vel én milliard kroner.

Nye heiser 

Det er en økning på 15 prosent sammenlignet med sesongen før. Den økte inntjeningen skyldes i stor grad danske turister. SkiStar meldte tidligere i år at det aldri er booket så mange netter på SkiStars reisemål. For eksempel har det vært opptil 81 prosent flere danske bestillinger sammenlignet med i fjor.

Før skisesongen 2023/2024 meldte SkiStar også at de har investert over en halv milliard kroner i blant annet nye heissystemer ved to av skianleggene som selskapet driver. Det er snakk om nye ekspressheiser i Sälen i Sverige og i Hemsedal i Norge. Dette er såkalte seks-stolheiser med vindbeskyttelsesskjermer. ©