Visit Carlsberg har vært en av den danske hovedstadens mest populære turistattraksjoner.

Utfordrer

Fra 1. desember 2023 kan du nå besøke det nye Home of Carlsberg. Her får du se, høre og smake historien til grunnleggeren J.C. Jacobsen og hans familie. Attraksjonen vil blant annet inkludere en ny interaktiv utstilling, som er utvidet fra tusen til 3000 m². Den forteller historien om Carlsberg i fortid, nåtid og fremtid. 

NY UTSTILLING: Selv om det blir mye digitalt har Home of Carlsberg tatt vare på mange gamle attraksjoner.

Videre vil Home of Carlsberg også inkludere et historisk og vernet område med en ny restaurant og bar,  hestestallen med de majestetiske bryggerihestene, bryggeriets spektakulære flaskekolleksjon og arkitektoniske bygninger.
Det blir i tillegg ølsmakinger og guidede turer i de gamle kjellerne, som ifølge en pressemelding «vil avdekke gamle hemmeligheter».

Med dette har Carlsberg tydelig tatt mål av seg å utfordre en annen ølstorhet – Guinness i Dublin – som i sitt gedigne bygg i utkanten av sentrum tar imot millioner av mennesker hvert år.

Nyskapende

– Vi har nå skapt et område og en utstilling i en klasse for seg selv, som formidler en unik del av dansk historie – på en ny måte, sier Tine Kastrup-Misir, direktør for Home of Carlsberg.

– Dette er et sted som omfavner mange – fra historie- og øl-entusiaster, til arkitekturfans og alle derimellom, sier hun.

Her skal både lokalbefolkningen og besøkende møtes over bryggeriets historie, samt gode matopplevelser, kultur, musikk – og selvsagt rundt det bryggeriet mener «trolig er verdens beste øl».

Den nye utstillingen består av «digitale lag», som skal engasjere med fortellinger om familiefeider, vitenskapelige gjennombrudd og grunnleggende innsikt i bryggeriprosessen. Den vil gi «en sjelden innsikt i de første trinnene av moderne ølbrygging og Carlsbergs arbeid innen vitenskap, bryggerikunst og sivilsamfunn». 

Ambisjonen ifølge ledelsen er å skape et inspirerende og nyskapende sted der du kan vekke sansene dine, utforske historien, og oppleve verdens tredje største bryggeri og den mangfoldige Carlsberg-familien. ©

Home of Carlsberg
* Home of Carlsberg åpnet for publikum i 1982 under navnet Visit Carlsberg
* Området har vært plassert i J.C. Jacobsens første bryggeri på Valby Bakke i København, også kalt den gamle bryggerigården
* Siden 2018 har turistattraksjonen vært stengt for å gjennomgå omfattende modernisering. Det nye museet vil åpne 1. Desember 2023
* Carlsberg-familien består av Carlsberg Breweries A/S, tre stiftelser, to museer og et forskningslaboratorium.