Flyselskapet er først ut med å ta et slikt «pass» i bruk. Det er utviklet i samarbeid med VeriFLY, som spesialiserer seg på biometrisk autentisering. Målet er gi de reisende en strømlinjeformet opplevelse ved å oppbevare alle fly- og vaksine-dokumenter på ett sted – samt billetter og annen informasjon som kreves på reisen.

Appen ble tilgjengelig for passasjerer over hele verden 23. januar.

Teknologien var på trappene før Corona-pandemien slo inn over verden og satte en effektiv stopper for mesteparten av flytrafikken. Appen blir nå utviklet videre slik at de reisende også kan laste opp coronatest-resultater.

– Vi støtter et globalt krav om Corona-test før flyavgang, og vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre reisen til en så sømløs opplevelse som mulig for kundene, sier Julie Rath, visepresident for kundeopplevelse i American Airlines, i en uttalelse.

STANDARD: Slike vaksine-pass vil tro bli standard for flypassasjerer som vil krysse landegrenser.

Selskapet har så langt fått positive tilbakemeldinger på appen, ifølge Rath.

American Airlines’ kunder kan laste ned VeriFLY fra app-butiken – opprette en konto, velge destinasjon og laste opp de nødvendige dokumentene. Reisende får da utdelt et aktivert pass de kan bruke når de går ombord.

Appen er allerede tilgjengelig for kunder som reiser fra USA til Jamaica, Chile, Colombia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Fra 26. januar vil amerikanske myndigheter kreve at alle som reiser til USA fremviser bevis for en negativ COVID-19-test før de går ombord i et fly. Testen må tas innen tre dager etter en passasjers planlagte avgang.

American Airlines-appen er en av flere lignende digitale helsepass på trappene, inkludert et fra den internasjonale flyorganisasjonen IATA. Den appen skal kunne lagre alle typer tester og vaksiner.

Flyselskapene Emirates og Etihad er snart i gang med utprøvingen av IATAs helgepass. Det blir tilgjengelig i en app, som genererer en QR-kode der all relevant om helse- og vaksine-informasjon vil ligge. Utprøvingen skal begynne i april. ©