Det har ifølge kommunikasjons-ansvarlig Nora Aspengren siden i vinter vært en jevn flyt av feriebestillinger.

– Men nå har det virkelig skutt fart, sier hun til way2Go.

Veksten skjer over hele landet, og gjelder alle sesonger som ligger ute for salg. At barnefamiliene har begynt å bestille reiser tolker TUI som en bekreftelse på at veksten ikke er et midlertidig blaff. Særlig skolenes høst- og juleferier er populære blant disse.

Siste ukes salgstall viser en økning på hele 93 prosent på nasjonalt nivå, for alle sesonger –  inneværende sommer, kommende vinter og sommeren 2022. Feriebestillingene ut fra Trondheim lufthavn Værnes skiller seg spesielt ut. Her har det vært en firedobling i salget den siste uken med en vekst på 428 prosent (!) for neste vinter. 

Samlet sett er reiser til Mexico mest populære akkurat nå, og majoriteten velger reiser til Hellas i sommer. Samtidig understreker TUI at de fortsatt er langt fra et «normalt reiseår».

Les mer om kommende vinter HER!

En undersøkelse gjennomført av TUI i april viser at nordmenn er de mest trygghetssøkende i Norden. 73 prosent av nordmenn sier de ikke reiser uten at norske myndigheter gir grønt lys, mens svensker og dansker er noe mindre opptatt av dette. 

TUI presiserer i en pressemelding at de alltid forholder seg til UDs reiseråd, og vil ikke fly til destinasjoner UD advarer mot.

– Vi vet av erfaring at nordmenn har stor tillit til myndighetene, og at trygghet og sikkerhet er spesielt viktig når vi snart skal ut å reise. Den Europeiske undersøkelsen vi har gjort bekrefter dette, sier Aspengren. ©