I en pressemelding søndag refererer TUI til de norske myndighetenes åpningsdato 15. juli. Der konkretiserer ikke helsemyndighetene hvem det åpnes opp for, det skjer først 10. juli. Det er smittetallene som på enkelte destinasjonene som kommer til å styre gjenåpningen.

Hellas er blant de landene som har klart seg veldig bra gjennom Corona-pandemien, og det er nærliggende for TUI å tro at landet blir omfattet av åpningen. Derfor planlegger de allerede nå flyvninger dit fra Oslo Gardermoen til Kreta.

Generelt skriver TUI at de første reisemålene de vil fokusere på i sommer er Balearene (Mallorca og Ibiza), Hellas, Kypros, Portugal og Kroatia. Dette er også land som har hatt god kontroll på Corona-epidemien. Samtidig håper TUI at EUs forhandlinger om åpning med land utenfor Schengen og EØS, som Tyrkia og Marokko, vil ende i en snarlig åpning også av disse landene.

TUI startet opp flyvninger fra «hjemlandet» Tyskland allerede 15. juni, da de første charterflyene gikk til Mallorca. Mot slutten av juni skal 40 flyvninger dit være gjennomført.

I juli er det planlagt 1500 flyvninger til ovennevnte landene, og de første flyene til Kanariøyene er på vei 1. juli.

Sverige åpner grensen for trafikk inn og ut av landet 30. juni, og noen dager senere går de første flyvningene med TUI til Rhodos. Deretter håper TUI å være i gang med trafikk til de store ferielandene Hellas og Spania fra Sverige.

Fra Danmark går de første TUI-flyvningene til Kreta andre uken i juli. Etter planen følger deretter operasjoner på store ferieland som Spania og Kypros, ifølge pressemeldingen.

Generelt ser TUI for seg en gradvis åpning i alle markeder ut over sommeren, avhengig av etterspørsel og tilbud av såkalte «grønne» reisemål. ©