Tradisjonen tro arrangeres det i desember julemarkeder over hele Europa, ofte på historiske bytorg fylt med salgsboder vakkert dekorert og belyst. Men lite overgår denne nykommeren.

Spesiallaget meny

For som en slags forlengelse av de tradisjonsrike julemarkedene skal Venice Simplon Orient Express-toget til operatøren Belmond Train i over en måned legge ut på ti turer i desember. Målet er å gi reisende på kontinentet en juleopplevelse de sent vil glemme, på ruter som forbinder de italienske byene Venezia, Verona og Firenze, samt en ekstra rute mellom Paris og Wien.

KVALITET: Fellesområde på Belmonds Venezia Simplon Orient Express.

Operatøren regner også med at toget kommer til å stoppe på noen av julemarkedene underveis.

Togturen på én natt skal ifølge reklamen bli en «total luksusopplevelse i de 17 togvognene fra 1920- og 1930-tallet». 

Les mer om luksustoget HER!

Gjestene går ombord på toget rett før middag, blir servert et fire-retters måltid av kokken Jean Imbert. Det er snakk om en sesongbasert meny spesiallaget for «juletoget». 

Ikke billig

Etter middagen serveres det drikke i Bar Car 3674, der pianisten gjerne spiller låter på oppfordring.

Den luksuriøse innkvarteringen i Grand Suites består av doble køyesenger og et overdådig bad med marmorbadekar. Du får 24-timers butlerservice og ubegrenset med champagne.

For natteravner legges det til rette for midnattsbrunsj i Bar Car, med champagne og godbiter som hummerruller og trøffelsmørbrød.

Om morgenen får du servert kontinental frokost på lugaren. Etterpå kan du slappe av videre med utsikten fra togets store vinduer.

Og skulle du fortsatt være sulten etter frokosten serveres det en tre-retters lunsj før du går av toget.

Priser for desember-rutene på Venezia Simplon Orient Express starter fra omtrent rundt 35 000 kroner per person (3400 dollar) for en én natts reiserute. ©