Bildet er tatt av Sergey Gorshkov og overrekkelsen av prisen fant sted på naturhistorisk museum i London.

– Et opptrinn som ingen andre, mente hoveddommer Roz Kidman-Cox om vinnerbildet,

I den utrolige scenen omfavner en hunntiger et tre i Leopardens land nasjonalpark i Russland.

Bildet ble tatt automatisk med fjernkontroll. Fotografen hadde rigget til kamerautstyret i skogen i håp om å forevige nettopp en tiger. At han skulle lykkes på denne måten var ifølge ham selv over all forventning.

– Med de strålende fargene og teksturen i bildet representer det også Amur-tigerens comeback i den russiske villmarken, sier Roz Kidman-Cox i konkurransen Wildlife Photo Award til The Guardian i en kommentar om vinnerbildet.

– Dette ene bildet forteller en historie, mener hoveddommeren, og utdyper:

– Det er en scene som ingen andre. Den lave vintersolen som kaster lyset ned gjennom tretoppene fremhever det eldgamle grantreet og pelsen til den enorme hunntigeren mens hun tar tak i den digre trestammen i åpenbar ekstase, og med det også markerer sitt revir.

Amur-tigeren kalles også sibirsk tiger, en art som er jaktet på i årtier og befinner seg på utryddelsens rand. Disse majestetiske tigrene er fortsatt truet av krypskyting og hogst.

Det var hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton, som i en virtuell seremoni i regi av britiske Natural History Museum avduket bildet som vinneren av Wildlife Photograph of the Year.

– Denne konkurransen, som er i sitt 56. år, trekker til seg det aller beste innen naturfotografering. Dyktigheten og kreativiteten som ligger bak årets bilder gir både en rørende og fascinerende innsikt i skjønnheten og sårbarheten i livet på planeten vår, konkluderte Middleton. ©