Viking Cruises markerte sin retur til Frankrikes elver 30. juli med lanseringen av de fire spesialbygde langskipene Viking Kari, Viking Radgrid, Viking Skaga og Viking Fjorgyn. 

Entydige tilbakemeldinger

Hvert skip har 84 lugarer og kapasitet på 168 passasjerer.

Skipene, som har hjemmehavn i hjertet av Paris ikke langt fra Eiffeltårnet, skal bidra til å dekke det rederiet kaller «en oppdemmet etterspørsel etter reiser i hele Frankrike».

– I løpet av det siste året har det vært ganske entydig fra gjestene våre at Frankrike står øverst på reiselisten, så vi er glade for at elvecruisebåtene våre igjen kan seile, sier eier og styreleder i Viking Cruises, nordmannen Torstein Hagen, i en pressemelding.

Etter en 16 måneders pandemi-pause har Viking gradvis gjenopptatt sine elvecruise gjennom hele juli måned. Gjestene kan nå dra på tre elvecruise langs Seinen og Rhône: Paris og hjertet av Normandie, Lyon og Provence – samt det de kaller «Frankrikes fineste». 

Alle må vaksinere seg

Vikings Bordeaux-reiser ble relansert 7. august. I tillegg til Frankrike seiler Viking nå også på Rhinen og Douro.

Vikings havcruise ble gjenopptatt i mai for britiske gjester. Rederiet ønsket amerikanske passasjerer velkommen i juni til Bermuda og Island som en del av sitt «Velkommen tilbake»-program. Disse første seilasene har ifølge Viking resultert i noen av selskapets høyeste passasjer-rangeringer til nå.

Vikings passasjerer må per nå i likhet med på de fleste andre cruisene vaksinere seg mot Covid-19 for å kunne være med på tur. ©