De fleste land tester imidlertid langt flere enn de gjorde for seks måneder siden. Likevel har en rekke land og regioner kunngjort skarpe innstramminger på dagliglivet for å begrense spredningen av coronaviruset, ettersom smitten stiger raskt.

Her øker det mest

* Onsdag kveld ble det kjent at Italia har registrert 7332 nye koronasmittede det siste døgnet, som er det høyeste tallet siden pandemien brøt ut i vinter. Forrige topp var 21. mars.

* Fra og med onsdag er barer og restauranter stengt i Nederland, alkoholsalg etter klokka 20 er forbudt, og det vil være begrensninger på folkesamlinger.

* Barer og restauranter må også holde stengt i den spanske regionen Catalonia.

* Nord-Irland blir skolene stengt i to uker.

* I Frankrike  innfører myndighetene portforbud fra 21 om kvelden til seks om morgenen i de største byene fra lørdag 17. oktober. I snitt opplever landet nå rundt 20 000 nye Corona-tilfeller i døgnet.

* Tsjekkia er i øyeblikket landet med det høyeste smittenivået i Europa, med hele 521 nye smittetilfeller per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene. Også her stenger man skolene, etter at 4500 lærere og ansatte er blitt smittet.

* I Polen oversteg det daglige antallet coronadødsfall onsdag 100 for første gang siden tidlig i vår. Her innføres det fra og med torsdag en ny coronarestriksjon i form av at matbutikker og apotek er forbeholdt eldre i to timer midt på dagen.

* Sveits og Østerrike passerte nye smitterekorder onsdag, i førstnevnte land var de 2823 nye smittetilfellene en dobling fra dagen før.

* Sveitsiske myndigheter har innkalt til krisemøte mellom representanter for alle de 26 kantonene torsdag.

* Etter Tsjekkia er det Belgia som har flest nye coronavirus-tilfeller sett opp mot befolkningstallet. Helsemyndighetene frykter nå at intensiv-enhetene på belgiske sykehus nærmer seg full kapasitet. I forrige uke valgte hovedstadsregionen Brussel å stenge alle utesteder i en måned.

* To land i Europa registrerte onsdag mer enn 10 000 nye smittetilfeller siste døgn: Russland med 14 200 nye, og Storbritannia med 19 700 nye. Tallet i Russland er det høyeste siden pandemien begynte, og landet har registrert minst 10 000 nye tilfeller elleve dager på rad.

* Til sammen er om lag 6,3 millioner mennesker blitt bekreftet smittet av coronaviruset i Europa. Over 230 000 mennesker har dødd med viruset. ©