Det kan bli et krav at ansatte i turistbransjen i Kroatia er vaksinert, noe landet ikke krever av turister utenfra.

Øker kapasiteten fra Norden

Ifølge en pressemelding jobber det kroatiske turistdepartementet og departementet for folkehelse for en trygg re-åpning av turisme. I denne planen prioriteres vaksinering av ansatte i turistsektoren og etableringen av flere teststeder for turister.

Vaksineringen begynner i neste måned. I tillegg vil Kroatia utvide vaksinasjonsprogrammet til 90 000 private overnattings-steder samt etablere flere steder der turister kan testes i henhold til retningslinjene fra det kroatiske folkehelseinstituttet.

– I tillegg til programmet Safe Stay in Kroatia er det en ekstra garanti for utenlandske turister at Kroatia oppfyller alle vilkårene for en trygg ferie for hver gjest, sier turistminister Nikolina Brnjac i en uttalelse.

Les mer om Kroatia HER!

Den nordiske direkten for de kroatiske turistmyndighetene er sier i pressemeldingen av landet nå skal øke kapasiteten fra Norden til Kroatia.

– Vi er glade for å se en så positiv respons på vår innsats fra flyselskaper og turoperatører, sier Vedran Sušić blant annet.

Corona-pass ingen betingelse

For å komme inn i Kroatia i dag må reisende oppfylle ett av følgende krav og oppgi nødvendig dokumentasjon:

* Bevis på en negativ PCR eller hurtig antigen-test for SARS-CoV-2.

* Fremlegge bevis på fullført vaksinasjonsprogram, nåværende PCR eller hurtig antigen test som bekrefter at personen har gjenopprettet fra SARS-CoV-2 virusinfeksjon.

Eller:

*  For egen regning ta en PCR eller hurtig antigentest for SARS-CoV-2 umiddelbart ved ankomst med plikt til å forbli i selvisolasjon til et negativt testresultat er mottatt.

I februar uttalte kroatiske myndigheter at de ikke vil kreve Corona-pass fra turister. I stedet kommer kampanjen «Trygt opphold i Kroatia» og den nevnte prioriteringen av vaksinasjoner av ansatte i turistnæringen.

EU-landets turistminister Nikolina Brnjac sier i en pressemelding at landet ikke vil innføre krav til coronapass. 

– Forslag om et slikt pass, som noen land går inn for, kan unektelig legge til rette for reise- og grenseoverganger, men vil absolutt ikke være en betingelse for innreise til Kroatia, understreket turistminister Nikolina Brnjac i februar.

I hele fjor var Kroatia åpent for EU-turister. Totalt ble middelhavslandet besøkt av 7,8 millioner utenlandske turister, med totalt 43,1 millioner overnattinger. ©