Uansett hvor du reiser med flyselskapet – forutsatt at du i det minste flyr business-klasse – blir du servert boblevann ombord.

Mange flasker

Det gjøres nemlig et poeng av at flyselskapet, som betjener 77 destinasjoner, lagerfører minst to avanserte alternativer – Krugs ikoniske Grand Cuvée, en 2015 Bollinger eller en 2012 Taittinger. Dog på første klasse.

SJAMPIS: En viktig del av opplevelsen på Singapore Airlines’ ruter på første klass og businessklasse.

På business får passasjerene servert 2015 Piper-Heidsieck Brut Vintage.

På en typisk langdistanseflyvning, som direkteflyvningen fra New York til Singapore – verdens lengste rute – serverer kabinpersonalet en hel kasse sjampanje. 

Andre ruter, som de som går med dobbeltdekkeren Airbus A380-flyet og har plass til 84 passasjerer på første klasse og business, vil det normalt serveres minst to kasser.

Tilsammen heller flyselskapet rundt 400 000 flasker bobler i passasjerenes glass i i løpet av året, ifølge en talsperson.

Besøker champagnehus

Å tilegne seg den mengden toppvin som Singapore Airlines serverer på sine flyvninger er ingen liten oppgave. Før korken dras ut av vinflaskene i mer enn 12 000 meters høyde tar flyselskapets team av vinkjenner en årlig handletur til Nord-Frankrike. 

Blant dem er Jeannie Cho Lee, den første personen av asiatisk opprinnelse som oppnådde en Master of Wine-sertifisering, samt Michael Hill Smith, Australias første Master of Wine;.

I tillegg er den britiske vinskribenten Oz Clarke med i teamet. 

Deres misunnelsesverdige oppgave? Å besøke sjampanjehus og smake på et forbløffende antall viner for å finne ut hvilke spesifikke tappinger som vil egne seg å bli servert i den relativt tørre trykkkabinen i et passasjerfly.

– Vi må sørge for at den første drinken folk får på business bringer frem smilet hos dem, hver eneste gang, sier Clarke i en kommentar til reisemagasinet Travel & Leisure.

Fremhever smaker

Den slags innsikt kommer fra ekspertenes besøk blant annet i grottene hos produsenten Charles Heidsieck eller kjellerne hos Krug, hvor hyller med flasker, sortert etter årgang, tilbyr et bibliotek med smaker man kan forvente om bord i flyet.

Deretter er det snakk om å finne viner som passer godt til maten ombord, sier Cho Lee. 

– Er vinen tørr vil den kunne fremheve chilien og få en matrett til å smake krydret, sier hun. Derimot har en sjampanje med et snev av restsukker en tendens til å passe bedre sammen med mildere måltider.

Enten en gjest velger en Singapore-inspirert kyllingsatay eller noe fransk, for eksempel flyselskapets populære hummer-rett, må vinen være like imponerende, understreker Clarke. 

– Det sørger vi for. ©