Det er få reisemål som har klart å konkurrere like godt med Kanariøyene på vinterhalvåret som  Sharm el Sheikh, og nå forsøker Apollo seg igjen på det som lenge var en norsk vinterfavoritt for turoperatøren.

Bygd for solferie

Ifølge en pressemelding har mange av Apollos kunder ønsket seg tilbake til Sharm el Sheikh, etter at reisemålet forsvant fra turoperatørens program i 2011. 

28. oktober er det imidlertid klar for ny runde. Da lanserer Apollo sin første, nye flyvning til «bade- og snorkleparadiset», som har gjennomgått store oppgraderinger de siste årene.

– Sharm var lenge et av våre mest populære reisemål, og det er lett å forstå hvorfor, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo i pressemeldingen.

IKKE BARE SOL OG STRAND: Du kan være med på mye spennende i og rundt feriebyen. (Foto: Bjørn Moholdt)

– Her ved Rødehavets krystallklare vann er det fine strender, flotte hotellanlegg og ikke minst spennende severdigheter, fortsetter hun.

Ifølge henne gjør dette Sharm el Sheikh til et «mekka uansett preferanser». 

Byen bygd for solferie har de siste årene gått gjennom store endringer. Nye områder har vokst frem, infrastrukturen er forbedret, og en stor andel av hotellene har vært gjennom store renoveringer.

– Vi gleder oss til å komme tilbake, sier Rivera.

For de solsultne

Sharms største trekkplaster er de flotte strendene og de mange imponerende korallrevene i havet utenfor, som årlig trekker til seg snorkle- og dykke-entusiaster fra hele verden.

Reisemålet er også en stor familiefavoritt, som ifølge Apollo skyldes førsteklasses hotellprodukter tilpasset de minste. 

I tillegg byr Sharm el Sheikh på kort vei til en rekke spennende severdigheter, fra gamlebyen til historiske Kairo, Petra og Sinaifjellet.

– Den største fordelen med Sharm er mulighetene som finnes. Her kan du koble av på et femstjerners hotell uten å brenne hull i lommeboken, mener Rivera.

Ifølge henne vil også  barna få «en uforglemmelig ferieopplevelse ved å velge et hotell med imponerende badeland, eller fylle dagene med både historiske, kulturelle og aktive opplevelser og utflukter».

Været er også et pluss, for i motsetning til mange andre vinterreisemål kan nemlig Sharm el Sheikh stille med solgaranti og forlokkende temperaturer på 26 grader i snitt gjennom hele vinterhalvåret. 

– Perfekt for oss solsultne nordmenn, konkluderer Apollos Beatriz Rivera.

Apollos pakkereiser til Sharm el Sheikh vil gå fra Oslo Lufthavn hver lørdag morgen med SAS fra 28. oktober til 30. mars. ©