Det er i første omgang snakk om en serie på 22 cruise ut fra Barbados til øyene St. Vincent, Grenadinene og Grenada.

Vanskelig oppstart

De første seks til åtte netters turene dras i gang etter et 21 netters reposisjonserings-cruise over Atlanteren, der skipene flyttes fra Norge til Karibia. Denne turen starter 15. oktober i Oslo, med avslutning 5. november på Barbados.

Flere av de større cruiserederiene har ruteplaner for Karibia i november, men ingen har bekreftet at de kommer til å starte opp. I USA har myndighetene utstedt en streng «no sail»-forordning for cruiserederier som opererer i amerikanske farvann.

Da de fleste Karibia-cruisene starter i eller er innom USA har rederiene kansellert alle seilinger i september og oktober, og ifølge bransje-eksperter kommer de heller ikke i gang i november. De amerikanske helsemyndigheters (CDC) veto mot oppstart utløper 30. september

SeaDreams seilinger er ikke berørt av amerikansk lovgivning, for ingen av november-seilingene skal inn i amerikanske farvann. SeaDream Yacht Clubs små fartøy ligger også under størrelses-grensen CDC har satt. «No sail»-ordren gjelder bare skip med mer enn 250 passasjerer og mannskap.

I «bobler»

SeaDream Yacht Club var et av de første cruise-rederiene som gjenopptok seilinger i sommer, med en serie på syv netters turer langs norskekysten. Selskapet, som kun opererer to yacht-lignende passasjerfartøyer som tak maksimalt 112 personer, er et av verdens minste cruise-operatører. Målgruppen er hovedsakelig velbemidlede amerikanere.

Det Atle Brynestad-eide selskapet har meldt om omfattende helse- og sikkerhetstiltak i forbindelse med Karibia-cruisene, inkludert kravet om at alle passasjerer må testes for Covid-19 flere ganger før ombordstigning. De er også pålagt en slik test like før avgang til Barbados. I tillegg blir reisende fra visse land testet igjen når de lander på flyplassen i Barbados.

Til slutt blir det testing på brygga før passasjerene får gå ombord. SeaDream har anskaffet tre såkalte Abbott ID Now testmaskiner, som hver kan utføre fire Covid-19-tester i timen.

Passasjerer som tester positivt får ikke gå ombord. Det vil videre stilles krav om sosial distansering og at det vil bli daglige temperaturmålinger av passasjerene. Det blir ingen krav om munnbind ombord.

SeaDream legger også opp til såkalte «bobler» når passasjerene skal i land.

Les mer om det her!

Det betyr at passasjerene må holde sammen og kan ikke dra avgårde på egen hånd. Slike tiltak er lik de som ble implementert av to andre crusierederier som nylig gjenopptok begrensede seilinger i Middelhavet – MSC Cruises og Costa Cruises. Der har tiltakene så langt vært vellykkede. ©