I store deler av den vestlige verden har det meste blitt dyrere. Prisene på alt fra bolig til mat har økt betydelig, og den prosentvise inflasjonen er mange land to-sifret.

Dyre Norge

Det gjør at stadig flere teller på knappene for å flytte til et sted der de kan få mer igjen for pengene, helst der sommeren er lang, og temperaturene selv på vinteren mest minner om en god norsk sommer.

Mange har allerede flyttet til Den iberiske halvøya og Spania, som ifølge britiske Property Guides – et selskap som hjelper folk med å skaffe boliger i utlandet – er det landet der du får mest for pengene.

På deres Cost of Living Overseas Index analyserte selskapet levekostnadene i 13 land sammenlignet med Storbritannia, og der gikk Spania til topps. Til sammenligning er snittprisene i underkant av 20 prosent lavere i Storbritannia enn i Norge. Her er leieprisene unntatt. De er cirka 20 prosent høyere på De britiske øyer.  

LES MER: Her startet pakkereise-eventyret!

I undersøkelsen har man sett på «daglige levekostnader» for å gi et realistisk bilde på hva «å bo» og ikke bare «besøke» egentlig koster. Her ble alt fra en liter melk og brød, kostnadene med å etablere et nytt hjem, lokale energipriser, kostnaden for et Netflix-abonnement i hver nasjon samt kostnadene for for eksempel kinobilletter satt opp og sammenlignet.

Italia nest billigst

I denne sammenligningen fant Property Guides at Spania hadde de laveste levekostnadene sammenlignet med de andre landene som ble analysert, ifølge pressemeldingen som fulgte undersøkelsen.

For å sette det inn i en kontekst for britiske kjøpere koster den samme «varekurven» i Storbritannia på ca. 26 000 kr bare rundt 17 000 kroner i Spania.

LES MER: 5 flotte stopp i Málaga!

Det bemerkes også at mat og andre forbruksvarer i Spania, inkludert brød, smør, melk, epler, hundemat, sjokolade og vaskemidler, er langt billigere enn i de andre nasjonene de analyserte.

– Den samme kurven med varer koster 53 prosent mer i Storbritannia enn i Spania, ifølge pressemeldingen.

Italia var det nest billigste stedet å bo i, etterfulgt av Portugal, Hellas og Tyskland.

Du kan lese mer om undersøkelsen HER! ©