Presentasjonen av landene skjedde torsdag, bare få dager etter at de store turoperatørene TUI, Ving og Apollo meldte at de avlyste alle reiser frem til 20. august, i tråd med de norske menighetenes beslutning om stenge ned frem til den datoen.

Det er nettstedet flysmart24 som siterer Greek Reporter. Den gresken avisen melder at disse landene i tillegg Norge og Danmark er klarert for besøk fra 15. juni:

Bosnia-Hercegovina, Israel, Kina, Australia, Japan, Tsjekkia, Østerrike, Bulgaria, Romania, Albania, Serbia, Nord-Makedonia, Kypros, Kroatia, Ungarn, Polen, Tyskland og Slovakia.

Sammenlignet med de fleste andre land har Hellas hatt svært lave smittetall, i motsetning til Sverige. At sistnevnte ikke er på listen over inviterte nasjoner har trolig sammenheng med at den greske regjeringen mener smittetallene der er for høye.

Med dette kortet er du tryggere på reisen!

15. juli vil listen bli utvidet, sier den greske regjeringen, som nå ivrer etter å komme igang med reiselivs-næringen. Den er særlig viktig for et land som allerede før coronakrisen slet voldsomt økonomisk, og som er svært avhengig av besøk utenfra.

Grekerne vurderte en stund å kreve en negativ Corona-test ved ankomst i Hellas. I stedet har de nå landet på stikkprøver.

NB: Det er viktig å merke seg at for nordmenn som reiser til Hellas i sommer frarådes alle reiser til utlandet som ikke er nødvendige. Reiserådet varer frem til den 20. august, og reiseforsikringen vil da ikke gjelde. ©

Bli med ut i det greske øyriket HER!