Høye strømpriser og et generelt høyere kostnadsnivå påvirker nordmenns ferievalg i vinter.

Venter på tilbud 

Bestillingstall fra TUI viser at mange nå velger reisemål med lavt kostnadsnivå. De vil ha et forutsigbart feriebudsjett, og er mer opptatt restplasser enn tidligere.

– Per nå er antall bestillinger i tråd med våre forventninger for sesongen, men vi ser at nordmenn er mer nøkterne og mer prisbevisste nå enn tidligere, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI.

Hun understreker at vi velger mer alt inkludert-reisemål og venter på de gode tilbudene.

De samme tallene viser at flere nordmenn nå velger rimeligere destinasjoner enn det vi gjorde under siste sammenlignbare periode. Spesielt er det vekst i reiser til Tyrkia i september og oktober, etterfulgt av Thailand i vinter. Selskapet ser også en vekst i pakkereiser der alt inkludert er en del av tilbudet.  

Fortsatt favoritt

– Mest mulig verdi for pengene og forutsigbarhet er de trendene vi ser nå, fortsetter Aspengren. 

– All inclusive er spesielt populært, og det er nok mye på grunn av forutsigbarheten det gir de reisende. Du slipper de store overraskelsene og alt er forhåndsbetalt, sier hun.

Mer enn 80 prosent av nordmenn som har bestilt en vinterreise hos TUI velger fortsatt Gran Canaria og Kanariøyene, også her peker pilene i retning av mer all inclusive og restplasstilbud enn tidligere år.  

Nøkkeltall
* 31,9 prosent vekst i salg av reiser til Tyrkia de to siste ukene sammenlignet med ukene før
* 15,4 prosent vekst i salget av reiser til Thailand de to siste ukene sammenlignet med ukene før
* De fem mest populære hotellene i vinter er alle alt inkludert-hotell
* 66,5 prosent vekst i salget av vinterreiser de to siste ukene sammenlignet med ukene før ©