74 dekar store Necker Island er en del av De britiske jomfruøyene. I 2017 ble øya omtrent jevnet med jorden av kategori 5-orkanen Irma. Det sto knapt en hel bygning igjen, og det tok tid å bygge den opp igjen.

ØYA: Necker Island ligger utsatt til langt ute i havet.

Nå fremstår den ifølge besøkende flottere enn noensinne.

Mange aktiviteter

Dette er øya der prinsesse Diana og hennes unge sønner bygde sandslott i stranden, dit Barack Obama trakk seg tilbake etter årene som president, og hvor sangstjernen Mariah Carey er fast gjest.

Bare for å nevne noen av kjendisene som frekventerer Necker Island.

Øya er en del av Bransons eksklusive Virgin Limited Edition, en liten, men svært eksklusiv portefølje av eiendommer verden over folk flest bare kan drømme om. Det skyldes selvsagt prisen, som i hovedsak gjør at eiendommene kun er tilgjengelig for de rike og gjerne berømte.

Mange kjenner Necker Island som den mest kjente private øya i verden, og prisen som nevnt sitt til at ikke hvem som helst får adgang. Å leie hele øya koster 107 500 dollar (ca. en million kroner) natten. Det er for opptil 40 gjester fordelt på 20 rom. 

For inntil 48 gjester i 24 rom øker prisen til 128 000 dollar (ca. 1,25 millioner kroner). Med i prisen følger aktiviteter som snorkling og stand-up padling (SUP), vannski, seiling, kitesurfing (en av Sir Bransons favoritthobbyer), yoga og dykking.

Samt en flytende sushibar.

DYRELIV: Lemurer holder gjestene på Necker Island med selskap, men det er trolig den dempede luksusen som er den største attraksjonen.

Heidundrende fest

Å reise til øyene er relativt kronglete. Det er ingen direktefly fra det kontinentale USA ut til De britiske jomfruøyene (BVI), så om de ikke har privatfly velger de fleste å reise via San Juan i Puerto Rico. 

Derfra går ferden videre blant annet med via Tradewind Aviation, et lite flyselskap som opererer charter- og rutefly i Karibia og Nord-Amerika. Til BVIs internasjonale flyplass i Tortola er det 40 minutter.

Den siste 35 minutter lange etappen ut til Necker Island går med hurtigbåt.

Les mer om Necker Island HER!

På selve øya er det villaer med stråtak, evighetsbassenger og store, frodige grøntområder. Hovedøyas knutepunkt er den elleve rom store villaen «Great House», som er restaurert til fordums prakt. Det er plassert majestetisk på en bakketopp med imponerende utsikt over havet. 

Mellom bygningene og i de mange grøntområdene er det flust med flamingoer samt en og annen lemur – importert fra Madagaskar.  

Den skarlagenrøde ibisen med rosa fjær, som ble feid av øya av orkanen, kom tilbake og det er nå hundrevis av dem.

Necker Island er ifølge kjennere barfotluksus på sitt aller best. Stemningen er lavmælt og avslappende, med et personale som legger opp til en uformelle stil, tross den overdådige luksusen gjengitt i alle detaljer – fra design, opplevelser til servering. 

Én av kveldene tar imidlertid både vertskap og gjestene av. Det berømte «White party» som markerer avslutningen på et opphold der er en heidundrende, DJ-drevet hedonistisk hyllest til livet, ifølge de som har vært så heldige å få oppleve den.

Vi lever i håpet. ©