Selskapet har ikke innstilt flyvingene til øya, kun reisene for dem som skulle til områdene Lardos, Pefkos og Kiotari søndag. Rivera anslår at det gjelder rundt 200 personer, ifølge VG.

Sikkerheten viktigst

– Det er kjempekjedelig å måtte ringe noen og si fra om det kvelden før. Dette gjelder avreiser fra Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til avisen.

Også reiseselskapet TUI har kansellert reiser til Rhodos.

– Vi har ikke kansellert flyvningene til Rhodos, men reiser til hoteller som er påvirket av skogbrannene, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI til VG.

Dette er reisende som skulle til hotellene som nå er evakuert.

– Sikkerheten til gjestene våre er det viktigste for oss, og vi følger situasjonen nøye, understreker hun.

Per nå har hun ikke tall på hvor mange det gjelder.

Høyest på skalaen

Over 30 000 mennesker er evakuert fra den truende skogbrannen som er ute av kontroll på Rhodos.

Ifølge VG har reiseselskapet TUI evakuert 100 norske gjester fra Kiotari, mens Apollo har evakuert over 200 gjester fra åtte hoteller.

Brannvesenet har kategorisert hele østkysten av det greske fastlandet, samt øyene Evvia og Rhodos, som kategori 5-områder, det vil si det høyeste på en skala for risiko for brann. 

Sender hjelp

Det er nå rundt 70 skogbranner i Hellas, der terrenget er svært tørt etter rekordhøye temperaturer de siste ukene. En brann ved Aten og en annen ved Sparta er i ferd med å dempes noe, men knusktørt terreng og utsikt til 45 grader og en fuktighet på bare 15 prosent søndag betyr at faren ikke er over. Nye branner kan fort oppstå.

Romania, Bulgaria, Polen og Slovakia har sendt hundrevis av brannkonstabler som bistår greske mannskaper med slukkingen. Israel, Jordan og Tyrkia sender også hjelp, mest i form av fly. ©

SISTE: TUI kansellerer alle flygninger til Rhodos fram til tirsdag, opplyser kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen. – Vi flyr ingen flere gjester til Rhodos fra og med nå og inntil tirsdag. Sikkerheten til gjestene våre er det viktigste for oss, og vi følger situasjonen nøye, sier Mørk-Løwengreen til VG.