Danske myndigheter krever at reisende uten bopel i landet må legge fram negativ antigentest som er mindre enn 48 timer gammel eller en PCR-test som er maks 72 timer gammel.

Pendlere unntatt 

Reisende med bopel i Danmark må ta en test senest 24 timer etter ankomst i landet.

Tiltaket trådte i verk mandag, og det varer i første omgang til 17. januar.

Men det er en rekke unntak, blant annet for innreise fra den tyske delstaten Schleswig-Holstein, som grenser til Danmark, for forretningsreiser, for barn under 15 år og for personer som kan dokumentere at de har vært smittet med coronavirus i løpet av de siste seks månedene.

Sverige innfører fra tirsdag krav om at alle utenlandske besøkende over tolv år må vise fram en negativ test som er tatt senest 48 timer før innreise til Sverige.

Pendlere er unntatt fra kravet, opplyser svenske myndigheter.

Ny rekord

Det siste døgnet er det registrert 16 164 nye tilfeller av coronasmitte i Danmark. Det er ny rekord. Den forrige ble satt søndag med 14 844 smittetilfeller.

Det opplyser Statens Serum Institut mandag. Det er ikke spesifisert hvor mange av smittetilfellene som er omikronvarianten.

Antall innlagte pasienter med coronasmitte, var mandag 608, en økning på 29 fra døgnet før. Av disse ligger 70 pasienter på intensivavdelinger, og 46 av disse i respirator. ©