Det 37 rom store boutique-hotellet en liten time i bil fra Molde er den lokale eiendomsbaronen Stig O. Jacobsens store hobbyprosjekt. Angvik er helt tydelig ikke bygget for å tjene penger, snarere som et monument og ettermæle.

Det lille handelsstedet Angvik ble grunnlaget på 1800-tallet av Jacobsens oldeforeldre. Den gang var det tønnefabrikk og post-og dampskips-ekspedisjon her – et yrende liv med andre ord. Alt dette er gjenskapt i en tid der alt det som en gang fikk Angvik til å pulsere nå er historie.

Liv og røre er det nå hotellgjestene som skal skape, takket være de utsøkte omgivelsene, noen fenomenalt flotte rom og ditto restaurant, spa og fellesarealer.

Interiøret er en kombinasjon av det klassisk rustikke norske og det mer forfinete engelske. Sistnevnte skyldes i stor grad innflytelsen engelske lakselorder hadde i denne delen av Norge, som var hyppige gjester i norske fjorder på 1700- og 1800-tallet. Stilen er på samme tid intim og distansert, med smakfulle detaljer i alt fra lysekroner og stoffer til de dobbeltforete gardinene og møblene i empire-stil.

De store blomster-tablåene på gråblå vegger du finner på noen av rommene og i gangene, og tunge sofaer i kombinasjon med enklere, rustikke bord-arrangementer, er også smakfulle og innbydende. Du får virkelig lyst til å slå rot på Angvik.

Hotellet er en opplevelse, bokstavelig talt. I tillegg til et lekkert spa-anlegg i et tømmerhus (fra 1700-tallet ) på brygga har Jacobsen lagt til rette for et gedigent museum og galleri. Sistnevnte er viet 75 verk av den lokale kunstneren Tore Bjørn Skjølsvik. Førstnevnte er i grunnen mer en hyllest enn en museal gjengivelse.

«Museet» er i større grad en overdådig, fascinerende, omfattende og fargerik presentasjon av Angvik-familiens liv og virke. Handelsstedet har egentlig røtter tilbake til 1500-tallet, da hollandske seilskuter ankret opp her på jakt etter tømmer, noe som også kommer frem om du tar deg tid til å saumfare alt det som finnes der.

Et opphold her kan med andre ord ta flere dager, noe som utvilsomt er hensikten. Her vil du være – så lenge lommeboka tillater det.