Dette er den andre landsomfattende streiken etter den dødelige togulykken ved Tempi.

Drosjene deltar også

Den greske fagforeningen for flygeledere EEKE, den landsomfattende lufthavn-foreningen PAA og sjømanns-organisasjonen PNO er blant deltakerne i generalstreiken, som fører til kanselleringer av innenlands og utenlands flyvninger på greske flyplasser.
Den innebærer også betydelige forstyrrelser i fergetjenestene.

I tillegg aksjonerer fagforeningen for embedsmenn ADEDY samt landets viktigste fagforening GSEE.

Bakgrunnen for streiken er ifølge deltakerne å sørge for bedre sikkerhet på alle transport-områder. De anklager også regjeringen for passivitet.

– Fraværet av en statlig kontrollmekanisme for flyplasser er i strid med innbyggernes sikkerhet, lufttransporten og allmennheten generelt, sier PAA i en kunngjøring.

Alle landets drosjer deltar også i 24-timersstreiken, det samme gjør skolelærere.

Sjekk med reisebyråene

I følge aksjonistene har tidligere transportminister Kostas Karamanlis avskaffet samtlige statlige myndigheter som kontrollerer at implementeringen av flyplassenes sikkerhetsregler er i samsvar med nasjonal og europeisk luftfartslovgivning.

Som et resultat av den 24-timers streiken kunngjorde flyselskapene AEGEAN og Olympic Air at alle innenlands og internasjonale flyvninger blir kansellert torsdag. Passasjerer anbefales å oppsøke de offisielle nettsidene til begge flyselskapene for mer informasjon, eller kontakte AEGEAN (fra Hellas: 801 11 20000 / fra utlandet eller mobil: + 30 210 6261000) og Olympic Air (fra Hellas: 801 801 0101 eller mobil / fra utlandet : + 30 210 3550500).

De som har bestilt billetter for reise 16. mars anbefales å sjekke med sine reisebyråer eller kontakte lokale havnemyndigheter for mer informasjon. Når det gjelder offentlig transport vil OASA-busser kun operere mellom kl. 09.00 og 21.00.

Andre offentlige transportmidler har ennå ikke gitt kunngjøringer. ©