Signalene så langt fra de fleste EU-landene rundt Middelhavet har vært at sommersesongen henger i en ytterst tynn tråd, og at det lite trolig blir aktuelt å åpne opp for besøk.

Det har derfor skapt endel bølger at Hellas’ turistminister Haris Theoharis, gjennom et tv-intervju i BBC denne uken, ga uttrykk for en mulighet for å kunne by turister fra en del land velkommen til de greske øyer allerede i juli.

– Hvis reiserådet oppheves her hjemme og på reisemålene har Apollo alle intensjoner om å starte så raskt som mulig.

Et annet regjeringsmedlem, utviklings- og investerings-minister Adonis Georgiadis, skal ifølge nyhetstjenesten GTP ha sagt at ledende turoperatører i Europa vil prioritere å sende turister til Hellas.

Slik Corona-situasjonen har utviklet seg mener Hellas-veteranen og mannen bak Lilleput Reiser Frode Schiøtz, at Hellas er eneste alternativet for turistreiser til Middelhavet i sommer.

– Slik situasjonen er i Spania, Italia, Frankrike og Tyrkia er Hellas eneste alternativ, sier Schiøtz til nettstedet flysmart24.no.

I mange år drev han selskapet Lilleput Reiser, som spesialiserte seg på de greske øyer.

Den greske turistministeren Theoharis sa til BBC at myndighetene håper å kunne legge frem et forslag om reåpning i juli. Han presiserte at det ikke vil kunne gjøres for alle land eller for alle destinasjoner, men for noen land.

I Norge er hellaseksperten Apollo klar til å sende gjester til Middelhavet, men administrerende direktør Erik Haug er klar på at det bare kan skje hvis det blir gitt klarsignal fra myndighetene:

– Vi forholder oss alltid til offisielle myndigheter både i Norge og de land vi sender våre gjester til. Hvis reiserådet oppheves her hjemme og på reisemålene har Apollo alle intensjoner om å starte så raskt som mulig, sier Haug til Way2Go.

Hellas har håndtert Corona-krisen bedre enn de fleste. Ifølge den siste oversikten på statistikk-tjenesten Worldmeters.info hadde Hellas søndag morgen 2 500 smittede. Til sammenligning har Spania 223 750, Frankrike 161 500 og Italia 195 350.

Den greske regjeringen var rask med å hindre smittespredning, og et av de første landene som «stenge ned». Grekerne har hatt portforbud siden 6. mars, med totalforbud mot å bevege seg ute. ©

Les mer om Hellas HER!