Det er snakk om et stykke Hollywood-historie, for det overdådige sicilianske slottet markedsføres tungt som tidligere kulisse i den siste delen av Gudfaren-trilogien.

STASELIG BYGG: Imponerende detaljer utført av Palermo-arkitekten Giuseppe Matricolo.

22 soverom 

Den fantastiske eiendommen, kjent som slottet til den adelige Pennisi-familien i Floristella, spenner over hele 43 mål. Historien til stedet går tilbake til slutten av 1800-tallet, da baron Pennisi ba Palermo-arkitekten Giuseppe Matricolo bygge en villa for hans omfattende kunstsamling.

Resultatet ble en eklektisk nygotisk eiendom bestående av tre to-etasjers bygninger og to tårn.

Strukturens imponerende søyleinngang (portico) åpner opp mot en fantastisk marmortrapp med skyhøye tak og buede søyler i stein.

Takene er prydet med geometriske mønstre i gull og blått, mens resten av interiøret preges av bysantinske dekorelementer og malerier av Paul Pennisi. 

Ellers har slottet 22 soverom, åtte komplette bad, en vinkjeller, et kunstnerstudio, et bibliotek, et lite kapell (dekorert med freskomalerier av Giuseppe Sciuti), samt to store balkonger med utsikt over en frodig. 8,5 mål stor park.

Ved havet

– Eiendommen uttrykker en sterk karakter og har et enormt potensial, både på grunn av dens historie, men også beliggenheten, arkitekturen og alle rommene, sier eiendomsmegler Diletta Giorgolo i iendomsselskapet Residential Italy i en vurdering av eiendommen.

– Ved en restaurering kan eiendommen tilpasses ulike behov og smak uten å endre den opprinnelige strukturen, sier Giorgolo videre.

EGET KAPELL: Filmen Gudfaren brukes som salgsargument i forbindelse med salget av Floristella-eiendommen, som også har et eget kapell (tv).

Mirakuløst nok overlevde den 140 år gamle eiendommen jordskjelvet i 1908, som rystet Sør-Italia og ødela den sicilianske byen Messina. Under andre verdenskrig bombet den britiske hæren Acireale, den lille kystbyen der slottet ligger, men heller ikke da ble eiendommen skadet. 

Billedskjønne Acireale er hjemsted for mange historiske landemerker, inkludert det eldste kunstakademiet på Sicilia, og har utsikt over Det joniske hav.

I filmen Gudfaren 3 var slottet åsted for drapet på en politiker. En liten kuriøs opplysning som er kommet frem under salget er at bygget også har vært utleid til filmer av den mer erotisk ladede typen.

Utgangsprisen på herligheten er satt til cirka 53 millioner kroner. ©