Bakgrunnen er de dårlige tidene for reiselivet under Corona-pandemien. Forsikringsselskapet Nordic Guarantees mener det er for stor risiko knyttet til forsikringer for reiseselskapene.

– Vi ser ikke noe bedring i denne bransjen de kommende årene, sier salgs- og markedssjef Michael Gantén i Nordic Guarantee, som har sagt opp alle avtaler unntatt den det har med Ving.

Slike forsikringer kreves av Reisegarantifondet, og leder Aki J. Viitala forteller at situasjonen er svært alvorlig for dem som nå står uten forsikring.

– De vil slite med finne nye garantister slik situasjonen er i dag. Dette kan være et nakkeskudd for mange mindre og mellomstore selskaper, sier Viitala.

Ett av selskapene som ikke lenger har forsikring, er Fjord Tours, som blant annet står bak «Norway in a nutshell». Selskapet må skaffe fem millioner kroner i garanti på én måned, og ifølge administrerende direktør Kristian Jørgensen kan det innebære å måtte be eierne om tilførsel av kapital.

Reiser som ble bestilt før forsikringen ble sagt opp, dekkes. Det gjør også reiser bestilt i oppsigelsestiden, understreker Nordic Guarantee. ©