Det er uvanlig at hetebølger varer så lenge i den greske hovedstaden, der populære turistmål som Akropolis nå holder stengt på den varmeste tiden av dagen.

Ut august

– I Aten kommer temperaturen de neste seks-sju dagene til å ligge over 40 varmegrader, sier meteorologen Panagiotis Giannopoulos til AFP.

De høye temperaturene har også gjort terrenget knusktørt og brannmannskaper kjempet lørdag mot rundt 70 branner i Hellas.

Verst rammer er den vestlige Attiki-regionen, Lakonika og turistøya Rhodos, ifølge BBC.

Resten av sommeren og sensommeren i områder nærme ekvator vil fortsette å preges av svært høye temperaturer, ifølge WMO)

SJEKK DETTE: Pass på i varmen!

– Vi må regne med eller i det minste planlegge for at disse hetebølgene vil fortsette ut august, sier John Nairn, rådgiver innen ekstrem hete i WMO.

Kan bremses

Områdene som er særlig utsatt, er Nord-Amerika, Asia, Nord-Afrika og middelhavslandene.

Flere steder i Sør-Europa er det satt varmerekord den siste tiden med godt over 40 grader. Myndigheter har advart om helsekonsekvensene ved såpass høye temperaturer.

Ifølge Nairn vil det komme flere og hyppigere hetebølger som følge av klimaendringer.

– Vi har klare indikasjoner på at disse allerede starter om våren, sier han.

Videre sier Nairn at stans i utvinning og bruk at fossilt brensel ville eliminert en stor faktor for de tendensene man ser i dag med stadig mer ekstremvær. ©