Ifølge analyseselskapet AirHelp ble over 5000 avganger enten kansellert eller forsinket med mer enn 15 minutter i juni.

Også Kastrup sliter

Situasjonen har vært verst på Gatwick i London, der 54 prosent av alle flyvningene ble forsinket eller kansellert forrige måned. 

Flyplassen i Helsinki er best med et tilsvarende tall på 18 prosent.

På den andre London-flyplassen, Heathrow, endte 40 prosent av avgangene utenfor rutetid. Der har de forsøkt å dempe presset ved å begrense passasjertallet og be flyselskapene redusere billettsalget.

På Arlanda flyplass i Stockholm var 30 prosent av flyene enten forsinket eller kansellert, mens på Kastrup i København var det samme tallet på litt over 50 prosent.

Reduserer 

Og utfordringene fortsetter. Schiphol i Amsterdam sliter med trafikkavviklingen. og nylig ble det avgjort i retten at den nederlandske regjeringen i utgangspunktet har lov til å redusere antall operasjoner på Schiphol lufthavn med 40 000. Dette vil trolig skje fra mars 2024.

Dermed har lagmannsretten i Amsterdam fastslått at den nederlandske regjeringen har rett til å redusere antall årlige flyoperasjoner fra 500 000 til 460 000 av hensyn til klimaet og for å redusere støyplagene for beboerne i området. Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Amsterdam Schiphol lufthavn var den nest største flyplassen i Vest-Europa i 2021. ©