For første gang noensinne vil Snälltåget trafikkere ruten mellom Sverige og Østerrike om sommeren med direktetog. 

SNÂLLTOGET: En spennende aktør i den nordiske togfloraen.

Bærekraftig

I sommer kan du gå ombord på toget i Malmö om ettermiddagen og ankomme de østerrikske alper om morgenen dagen etter.

– De siste årene har vi sett en økt interesse for å besøke SalzburgerLand i sommersesongen, sier Yvonne Rosenstatter, markedssjef i SalzburgerLand Tourismus. 

Det er fremfor alt fotturer, sykling og aktiviteter ved de mange fjellvannene som drar besøkende. 

– For mange av våre gjester er bærekraft en viktig faktor og derfor er vi glade for at det blir direkte togforbindelse, sier Rosenstatter.

Stadig flere

Da Snälltåget introduserte direktetog mellom Sverige og Østerrike i vintersesongen var det en passasjerøkning på hele 52 prosent sammenlignet med forrige sesong.

– Etter den kraftige økningen i antall bookinger i løpet av vinteren, så vi det som en selvfølge å også fokusere på den østerrikske sommersesongen, som stadig flere får øynene opp for, sier administrerende direktør Carl Adam Holmberg i Snälltåget. ©

Dette er Snälltåget

Den private aktøren, et resultat av den svenske dereguleringen av togtrafikken, har blant annet to tog som går mellom Malmö og Stockholm. Om vinteren strekker tjenesten seg til Åre, og om våren og sommeren til Berlin, samt nå altså Østerrike. Togene har ifølge reklamen «en ekte restaurant kalt Krogen, med varme måltider, kalde drikker og en uslåelig atmosfære».