I en pressemelding meddeler TUI at turoperatøren er igang igjen med å sende turister til øya. I første omgang til den mer uberørte nordenden. Også de andre store charteroperatørene i Norge følger situasjonen tett og har løpende kontakt med både greske og norske myndigheter, ifølge arbeidsgiverorganisasjonen Virke.

Ikke påvirket

– Gjestenes sikkerhet kommer alltid først, og reisearrangørene vil aldri sende gjester til Rhodos eller andre steder hvis det ikke var trygt, sier Virkes bransjedirektør Audun Pettersen i en pressemelding.

Det er ingen råd mot å reise til Rhodos og ifølge reisearrangørene vil titusentalls nordmenn feriere på øya de neste ukene.

Skogbrannene som herjer på den sørøstlige delen av Rhodos er en tragedie for øya og befolkningen, og flere områder er evakuert, skriver Virke videre. Det betyr ikke at hele Rhodos er utrygt eller stengt for turister.

Reiser går derfor som vanlig, med unntak av de områdene som er evakuert. Områdene på nordsiden av øya vurderes som sikre og trygge å besøke av de greske myndighetene, og er ikke påvirket av brannene. Her går ferielivet som normalt og det rapporteres om en rolig stemning.

Økt etterspørsel

Myndighetene på Rhodos melder ellers at skogbrannene er under kontroll, med bare noen få gjenstående brannlommer i sørøstlige deler. Det er fortsatt noen utfordringer, når det gjelder vann- og strømforsyninger i perioder enkelte steder i sør. 

– Det er veldig hyggelig at vi igjen kan sende gjester til deler av Rhodos fra og med lørdag, sier TUIs kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i en pressemelding.

I første omgang sendes det reisende til de nordlige ferieanleggene, hvor flesteparten av TUIs gjester ifølge  Mørk-Løwengreen har kunnet nyte ferien relativt uforstyrret også under krisen. 

– Vi ser at etterspørselen etter turer til Rhodos har tatt seg opp igjen, sier hun.

LES MER: Pust ut på Rhodos!

– Det er veldig gledelig, siden lokalsamfunnet på Rhodos er helt avhengig av at turisme, understreker Mørk-Løwengreen.

For øvrig understreker Virkes Pettersen av om du skal reise til Rhodos i nær fremtid og er usikker, ta kontakt med reisearrangøren din og les deg ellers opp på Utenriksdepartementet reiseråd. ©