Den kjente kroppsbyggeren, skuespilleren og tidligere California-guvernøren ble varetektsfengslet i mer enn to timer ved ankomst til München. Det skyldes at han ikke hadde erklært en sveitsisk Audemars Piguet-klokke ved ankomsten, ifølge CNN. 

Schwarzenegger selv sa at klokken var planlagt auksjonert bort for veldedighet i Østerrike dagen etter.

Kan bli kostbart

– Produktet ble importert fra land utenfor EU for å forbli i EU. Den regelen gjelder for alle, sier en presseansvarlig for tollvesenet i München.

Schwarzenegger, som angivelig aldri ble bedt om å fylle ut et erklæringsskjema, tilbød seg å betale skatten på klokken på flyplassen, men en rekke minibanker ute av drift  forsinket prosessen, ifølge CBS News. 

Til slutt skaffet en toller skuespilleren en fungerende kredittkortmaskin. Nå må imidlertid Schwarzenegger møte opp i retten.

Om du reiser internasjonalt kjenner du trolig til spørsmålet «har du noe å deklarere?». Mange er imidlertid ikke klar over at svaret varierer avhengig av hvilket land de reiser inn i. Den feilen kan koste deg dyrt, som i tilfellet Schwarzenegger.

Dyr pølse

I Norge må du deklarere alt til en verdi over 6000 kroner, om du er lenger borte fra landet enn 24 dager. Er oppholdet kortere enn 24 timer må du melde inn alt verdt over 3000 kroner.

Det inkluderer ikke alkohol og tobakksvarer. Avhengig av størrelsen på det «smuglete» produktet risikerer man alt fra bøter til fengsel.

Andre land har vidt forskjellige regler. I Australia, for eksempel, må honningprodukter inspiseres av en ekspert ved ankomst, ifølge Australias Department of Agriculture, Fisheries and Forestry.

Overholder du ikke reglene kan det ende opp med å koste deg dyrt. Bare i fjor ble en reisende til til Australia bøtelagt mer enten 20 000 kroner etter at vedkommende forsøkte å bringe et par egg fra McDonald’s og McMuffins-pølse samt en skinkecroissant inn i landet fra Bali. 

SISTE: Luksusklokken som skapte problemer med den tyske tollen for Arnold Schwarzenegger, ble solgt på auksjon som planlagt. Inntektene skal gå til klimaprosjekter.

Klokken gikk under hammeren for snaut 3,1 millioner kroner på en auksjon torsdag kveld, opplyser klimagruppen Schwarzenegger har grunnlagt – Schwarzenegger Climate Initiative. ©