Sveits er et av en rekke land – inkludert Norge – som har nektet reisende fra Storbritannia på grunn av den nye, mer smittsomme varianten av Corona-viruset. 21. desember innførte de føderale sveitsiske myndighetene innreiseforbud samt en tilbakevirkende, ti dager lang karantene for alle reisende fra De britiske øyer som allerede oppholdt seg i landet.

– Noen briter reiste umiddelbart, mens noen andre bestemte seg for å bli litt lenger, sier Jean-Marc Sandoz til nyhetsstasjonen CNN.
Sandoz er talsmann for byen Bagnes, cirka 20 minutter i bil fra det langt mer kjente skistedet Verbier. Ifølge ham ble 370 briter registrert som å måtte overholde den ti dager lange pålagte karantenen. Av disse var det flere som måtte reise til Frankrike på grunn av stansen i flytransporten til Storbritannia.

– Du kan ikke klandre de som stakk. I de fleste tilfeller er karantene uutholdelig. Tenk deg å bo fire personer på ett hotellrom, på 20 kvadratmeter, og i tillegg måtte betale for det, sier Sandoz.

Ifølge leder av Verbiers turistkontor, Simon Wiget, utgjør britiske turister vanligvis 21 prosent av ferierende på feriestedet.

Nye tilfeller av varianten har blitt oppdaget over hele verden, i land som Australia, Belgia, Canada, Danmark, Frankrike, Irland, Jordan, Japan, Nederland, Sør-Korea, Spania, Sverige og Norge.

Som kjent var det skiturister i Østerrike som dro i gang den første store Corona-bølgen til Norge – og flere andre land i Europa. ©