Til helgen åpner flere av landets største anlegg, melder TV 2.

Prisene opp

– I første omgang har vi åpnet en nedfart på 1400 meter i full bredde. Hvis kulda holder seg, vil vi åpne de andre nedfartene i tur og orden, sier daglig leder Anne Cathrine Enstad ved Bjorli skisenter til tv-kanalen.

Fredag åpner også Kvitfjell alpinanlegg i Fåvang i Gudbrandsdalen, og lørdag følger Norefjell og Nesfjellet Alpin i Hallingdal etter.

Til sammen planlegger 14 alpin-reisemål å åpne bakkene i løpet av november.

– Nå durer det i snøkanoner, snø måkes og preppes døgnet rundt ute i anleggene. Slik pleier vi å fortsette hele veien fram til jul, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner.

Skikjøring er dog ingen rimelig fornøyelse, og prisene har med årene bare gått én vei – oppover. Men det gjelder ikke bare for de norske skianleggene. Også internasjonalt beveger prisene seg den veien.

Nettstedet Din Side har laget en oversikt over den kommende vinterens priser, og lavest blant de som er sammenlignet for én skidag for en familie (to voksne og to barn)  er Rauland skisenter med 1500 kroner, og Narvik (1630 kr).

Store forskjeller

Det som skiller Rauland fra de andre er at familieprisen er for to voksne og fire barn.

Høyest dagspris for en familie er Norefjell på 2140 kroner. Narvik er rimeligst på todagerskort. Her lander prisen på 2980 kroner. Høyest pris for todagerskort er på Beitostølen med en sum på 4756 kroner.

Narvik er også blant de rimeligste på ukekort, som koster familien 7910 kroner. Her er Beitostølen igjen rimeligst på 7458 kroner.

Høyest pris for seksdagerskortet har Geilo. Der må du ut med 9622 kroner for familien.

Merk at flere av destinasjonene tilbyr valgfrie dager slik at du kan spre dagene utover sesongen.

Når det gjelder sesongkort, er det Rauland skisenter som kommer billigst ut. 14 900 kroner må familien ut med for vintersesongen. Etter Rauland følger Myrkdalen til 17 100 kroner og Beitostølen til 17 776 kroner. 

Bestiller du mellom 1. og 22. november kommer Narvikfjellet best ut her: 11 275 kroner i årskortkampanjen.

Dyreste er Skitsar-passet til 33 980 kroner, men det kan brukes blant annet i Trysil, på Hemsedal og fire andre destinasjoner. Vil du bare stå i Trysil eller bare Hemsedal, må familien ut med 31 270 kroner. ©
Kilde: Din side