Apollo har i alle år hatt Hellas som sitt spesiale, der lokalt eide hoteller har vært hjertet i operasjonen.

På øyhopping

– Vårt mål er å gjøre det så enkelt som mulig for nordmenn å forelske seg på egenhånd – og det gjør man gjennom menneskene, kulturen, duftene og smakene, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo i en pressemelding.

Nå legger Apollo fem nye reisemål i «reisekurven» – øyene Syros,  Ithaka og Meganisi, samt byene  Preveza og Ioannina i regionen Epirus på det greske fastlandet.

For å komme seg til Syros flyr du via Santorini og tar deg videre med ferge. Det åpner også for kombinasjonsmuligheter med flere av de kykladiske øyene, som allerede er Apollos mest populære øygruppe for øyhopping.

LES MER: Øyhopping i Hellas!

Midt i byen

Til Ithaka og Meganisi flyr du via byen Preveza – som også er en nyhet i reisearrangørens sommerprogram.

– Fellesnevneren for alle tre øyene er at de har bevart sin tradisjonelle karakter, ikke minst knyttet til arkitektur og gastronomi, forklarer Rivera.

– Her virkelig føler, hører, lukter og smaker du at du er i Hellas, mener hun.

Satsingen på feriebyene Preveza og Ioannina er ifølge pressemeldingen også en del av reisearrangørens strategi om å gjøre det enklere for reisende å bli kjent med det greske hverdagslivet. Her bor du midt i bykjernen – alltid i gåavstand til kulturelle severdigheter og bystrand. 

Preveza by vil man også kunne kombinere med øya Lefkas, og Ioannina med feriebyen Sivota. ©