Det er på matmarkedene, kafeene og restaurantene det skjer. Som Café glacier Le Vieil Antibes. Den har forandret seg lite siden den verdenskjente britiske forfatteren Graham Greenes var spisestedets faste gjest. I flere tiår kunne han bevege seg relativt anonymt rundt i byens gater.

I disse gatene gikk også den nylig avdøde svenske forfatteren Henning Mankell fritt omkring. Han støtte jeg på for noen år siden, men som et nikk til mitt litterære forbildes minne lot jeg han være i fred.
− Vet du hvem den karen er? hvisket jeg noe opprømt den dagen idet jeg nådde igjen følget mitt og vi rundet hjørnet på vei til byens Picasso-museum.
De svarte benektende. I Antibes var Henning Mankell bare en av mange celebriteter.
De rikes lekegrind
I den lille, franske feriebyen har nemlig berømtheter kommet og gått i årtier. På Chez Félix regjerte Graham Greene, mens amerikaneren F. Scott Fitzgerald, kjent for litterære klassikere som «Den store Gatsby» og «Tender is the Night», på 1920-tallet la sin elsk på art deco-hotellet Hôtel Belles Rives i Juan-les-Pins, fem minutter i bil fra Antibes. Kjendiser er med andre ord en dagligdags affære i Antibes, for ikke å snakke om i nabobyen Cannes. Der er det milliardindustri.
Kystlinjen i det sørøstlige hjørnet av Frankrike var et av de første moderne feriestedene. Fra slutten av 1700-tallet reiste den engelske overklassen bort fra det trøstesløse vinterværet på De britiske øyer, til Middelhavets langt mer behagelige klima. Med utbyggingen av jernbanen ut over på 1800-tallet ble området gjort enda mer tilgjengelig for aristokrater og andre rike. Dronning Victoria og kong Edvard VII var blant gjestene, senere fulgte neste generasjon av kongelige.