Det var 26. mai at passasjerene på et Asiana Airlines-fly opplevde sitt livs sjokk da en passasjer plutselig åpnet en av flyets nødutganger kort tid før landing.

Flere tiltak

Etter den livsfarlige hendelsen har det sørkoreanske Star Alliance-selskapet valgt å slutte å selge seter ved flere av deres nødutganger. Sete 21A vil for eksempel ikke lenger selges på elleve 174-seters Airbus A321-200, som var flytypen som var involvert i hendelsen. 

I tillegg vil sete 31A heller ikke lenger selges på tre 195-seter A321-200.

De to setene rett ved nødutgangene i A321-flyet vil ikke bli solgt, selv om alle andre seter er utsolgt. 

Asiana Airlines har ikke gitt noen tidsramme for de suspenderte setene, skriver nyhetsbyrået Yonhap News Agency. Datterselskapet Air Seoul har også stanset salget av sete 22A på selskapets 195-seters A321-200-fly, samt sete 27A på sine 220-setersflyene av samme type. Begge setene er rett ved nødutgangen. 

Flere andre sørkoreanske flyselskaper å iverksette lignende tiltak.

Risikerer fengsel

Det var under innflyvningen til Daegu internasjonale lufthavn, da flyet var i omtrent 200 meters høyde, at en passasjer åpnet flydøren ved nødutgangen. 

Folk rundt den mannlige passasjeren dro ham inn.

Etter landing ble passasjeren arrestert av politiet, mens de sjokkerte passasjerene fikk forlate flyet. Ingen om bord ble skadet i hendelsen, men ni passasjerer ble fraktet til sykehus for behandling av pusteproblemer og sjokk.

Under avhøret av vedkommende som åpnet nødutgangen sa han at han hadde var svært stresset etter nylig å ha mistet jobben. Han åpnet angivelig flydøra fordi han følte seg kvalt.

Ifølge Yonhap News Agency sier sørkoreansk lov at passasjeren risikerer opptil 10 års fengsel. ©