Store variasjoner i været i årets vinterferie, med andre ord.

– Det er lov å håpe på noen ganske fine dager fra torsdag. Det kan ligne litt på påskeaktig vær, så siste helg av vinterferien kan bli ganske fin, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt til NTB.

Han snakker om værprognosene for områdene østafjells i det som er den aller siste uken av den offisielle vinteren. Om en drøy uke begynner nemlig den første vårmåneden, og det ligger an til varmt og vårlig vær på Østlandet.

Granerød understreker imidlertid at prognosene fremdeles er usikre. Mer sikkert er det at fram til torsdag blir det stadig mildere, med tåke og mulig yr og regn av og til.

Det blir ikke snø før man kommer opp i rundt 1000-1200 høydemeter, forklarer han.

Også på Vestlandet stiger temperaturene. Det vil også bli stadig fuktigere utover uken, ifølge meteorologen.

– Den beste dagen på Vestlandet kan se ut til å bli tirsdag, hvor det kan lette opp med litt gløtt av sol. Ellers vil det bli litt sånn høstvær i store deler av Vestlandet den kommende uken, sier Granerød.

Temperaturene vil kunne stige opp mot åtte grader mange steder i landsdelen.

I Midt-Norge vil det bli svært varierende vær de neste dagene. Mandagen starter fint, mens det gradvis skyer til.

– Nedbørsområdet beveger seg nordover, først til Sunnmøre, Møre og Romsdal og så mot Trøndelag på tirsdag, sier Granerød.

Tirsdagen kan by på oppholdsvær flere steder i Midt-Norge, før regnet kommer tilbake igjen på onsdag.

– Det blir veldig av-og-på i Midt-Norge utover uka, sier han.

Lengst nord i landet er det skikkelig uvær flere steder for tiden.

Meteorologisk institutt har utstedt oransje farevarsel for svært kraftige vindkast i Nord-Troms, samt kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. Dette gjelder fram til tirsdag.

Samtidig er det betydelig snøskredfare flere steder i området de neste dagene.

– Det ser ut til at den kraftigste vinden vil gi seg i løpet av tirsdag, men det vil fortsatt blåse til og med onsdag. Det blir også en god del skyer i indre strøk, med litt snø av og til, sier Granerød.

Nordland vil i stor grad preges av den samme værtypen som Trøndelag, vekslende vær med sludd og snø i indre og høytliggende strøk.