Det betyr at du fra 19. august må ta to coronatester, den første ved ankomst og den andre etter fem dager. Den første må du betale selv.

I løpet av de fem dagene fra første til andre test skal du oppholde deg på ditt bestemmelsessted og unngå kontakt med alle andre enn dem man spiser sammen med.

I tillegg får du ikke gå på restaurant eller bar, heller ikke i butikker eller svømmehaller. Du kan heller ikke overnatte på campingplass eller i bobil.

I stedet må du bo på hotell eller privat, men kun om du har tilgang til eget bade. Du har derimot lov til å kjøre tur med bil eller gå tur.

Er prøven positiv test må du selvisolere deg. Er ikke det mulig, vil myndighetene skaffe overnattingssted.

De generelle reglene er ellers at du skal holde to meters avstand, unngå håndtrykk og klemming og bruke munnbind i det offentlige rom der det ikke er mulig med to meters avstand.

Island begynte å lempe på sine strenge restriksjoner i mai. Da mente myndighetene de hadde situasjonen under kontroll.

Siden har smitten økt igjen, og reglene ble innskjerpet i slutten av juli, da museer, nattklubber og andre virksomheter måtte stenge om det ikke var mulig å holde to meters avstand.

Det er registrert totalt 2011 smittede på Island, og ti mennesker har dødd av viruset. Island har 29 tilfeller per 100 000 innbyggere over 14 dager, godt over den norske grensa for grønne land. ©