Det er åpenbart et sug i markedet etter det spesielle, og den svevende hotellsuiten Eagle Nest Eco Lodge syv kilometer fra i Otta Gudbrandsdalen har utvilsomt truffet en nerve i markedet.

UNIK PLASSERING: Eagle Nest Eco Lodge klamrer seg fast i bergveggen.

Trend

– De leverer spot on på det vi ser av reiselivstrender, sier Kaja Van Den Berg i Innovasjon Norge til NRK.

Det har kommet en rekke lignende tilbud til i den noe mer spesielle delen av den norske hotellfloraen – hytter og andre type boenheter som både utfordrer fysikkens lover, er plassert i spesielle landskaper, eller har andre attributter som gjør dem unike.

Mye av bakgrunnen for satsingen – som har kommet til på relativt kort tid – kan knyttes til pandemien. Nordmenn har for alvor oppdaget Norge som ferieland, og selv etter Coronaen vil den trenden med nordmenn som ferierer i eget land fortsatt.

I tillegg er Innovasjon Norge svært positivt innstilt til prosjekter som går utenom A4-formatet og treffer trender i tiden.

Åpner i september

Suiten er bygget på en bergnabb 900 meter over havet, åtte meter ut i løse luften, og er samtidig godt forankret i fjellet. Utsikten mot tre nasjonalparker, inkludert Rondane med seterstuler og bygder, er fenomenal.

For å nå lodgen er det laget en vandringslede med rekkverk fra parkeringen, og det anbefales ryggsekk fremfor trillekoffert. For 5000 kroner natten følger det med et fullt utstyrt kjøkken, kjøleskap og vannkoker – for ikke å snakke om den eksklusive utsikten.

Det er samboerne Ingrid Tho og Geir Lyftingsmo som står bak prosjektet. De har fått vel 1,2 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge og 100 000 kroner fra Sel kommune. Hele prosjektet med kostnadsberegnet til 2,6 millioner kroner.

Offisiell åpning er suiten er 9. septemer, men Eagle Nest Eco Lodge har åpnet for booking. ©