Rommet vårt hadde utsikt til en idyllisk liten hage midt mellom de i alt 25 sammenhengende boenhetene som huser hotellets 225 rom. De fleste av dem ble bygget av rike handelsmenn for opptil 400 år siden.

Opprinnelig var hotellet eid av Peter Pulitzer – derav navnet. Han var barnebarn av Joseph Pulitzer, som etablerte den verdenskjente, amerikanske Pulitzerprisen for utmerket journalistikk.

Etter en god natts søvn var det fristende å utsette morgenens byvandring. En deilig seng og overdådig frokost holdt oss tilbake.

ROMSLIG: Utsikt mot kanalen.

Bare noen få minutters gange unna hotellet ligger flere av byens mest populære turistattraksjoner, som Anne Franks hus og Rijksmuseet. For å få deg i gang er det satt opp fargerike skilt ved heisen, som gir gode forslag for hvor du kan dra.

Er du i humør til å shoppe ligger det mange spennende små butikker i sidegatene bare et steinkast fra Pulitzer, der du finner alt fra vintage-klær til vinyl, ispedd en og annen hyggelig liten restaurant eller kafé.

I selve hotellet er ingen rom like. Vårt var stort og luftig med to vinduer fra gulv til tak. Foretrekker du å sove i frisk luft var forholdene ideelle. Det var stille ut mot hagen.

På rommene er det lagt fint til rette for å lage sin egen kaffe og te. Smak gjerne til med en «stroopwafel» – de berømte hollandske småkakene – som er en hyggelig gest fra hotellet.

selveste Winston Churchill skal ha tatt en tur med den i 1946.

Badet var lekkert med deilige badeprodukter laget for hotellet av New York-parfymeriet Le Labo.

Vi manglet rett og slett ingenting, selv om  et større speil – til å se hele deg – kunne ha vært fint for den som gjerne vil stase seg opp fra topp til tå.

Fra oppholdsrommet og inn til badet var det et «koøye», en rund, maritim vindus-ventil en fin liten detalj som bringer litt av dagslyset inn fra de store vinduene. Er man to på tur og deler rom er det derimot ikke ideelt om den ene ønsker å stelle seg usjenert.

Pulitzer har treningsutstyr i to etasjer, et bibliotek og også en blomsterbutikk.

Hotellet har også et «concierge-team», som imponerte med sin lokalkunnskap. Noe av det som tilbys er egne eksklusive vandre- og kanalbåtturer. Båten de bruker er fra 1909 og selveste Winston Churchill skal ha tatt en tur med den i 1946.

For 38 euro per person (cirka 400 kroner) blir du servert vin og får vite dalt du trenger om Amsterdam. ©