Før William Penn, grunnleggeren av delstaten, var på plass regjerte lenapefolket – også kalt Delaware-indianere – i denne delen av Pennsylvania. De var imidlertid ikke alene i Brandywine Valley. En rekke andre urfolk som etter hvert fikk fellesbetegnelsen «indianere» holdt til i denne grøderike delen av Nord-Amerika.

Solgte restauranten

I disse turbulente tider i amerikansk historie er det verdt å merke seg hva som har skjedd opp gjennom århundrene, og hvordan land på andre siden av Atlanterhavet tilrante seg landområder i Den nye verden. Historien vi blir kjent med her i Chester County griper rett inn i de pågående hendelsene i de amerikanske storbyene – og over det enorme landet.

Kvekerhøvdingen William Penn ble tildelt denne delen av USA som betaling av den britiske kronen (ca. 20 millioner målt i 2008-kroner) til hans far, som også fikk etternavnet sitt knyttet til det som etter hvert ble en ny delstat. Oppgjøret er trolig den største bevilgningen av landområder til en enkeltperson i historien. Kongene på den tiden hadde som regel mange ørkesløse og kostbare kriger å utkjempe, lite penger, men mye land.

Nyere amerikansk historie er kanskje kort, men fortettet og utrolig spennende, og noe Lance og Sandy gjerne beretter om rundt ildstedet i deres koselige fellesstue, der også frokosten serveres. Etter flere år som drivere av en restaurant i Brandywine Valley 60 kilometer vest for Philadelphia, overtok de Inn at Whitewing Farm etter en tidligere toppsjef i det verdensomspennende industriselskapet DuPont.

– Vi ønsket å gjøre noe helt annet, et liv som vi bedre kunne kontrollere selv, sier det sjarmerende ekteparet om salget av restauranten de drev sammen for å finansiere kjøpet av Whitewing.

Gården er på mer enn 20 hektar, og inneholder hager, tennisbaner, små innsjøer samt private stuer og suiter – alle med marmorfliser på badet og ildsted ved senga.

Rommene er enorme, som de ofte er på amerikanske hoteller, og du får en umiddelbar følelse av å være helt for deg selv.

VERTSKAP: Lance og Sandy Shortt med et av barnebarna i fellesrommet der også frokosten serveres.

Er seg selv

Lance mener det må være det greske blodet i årene hans som gjorde at han havnet i restaurantbransjen.

– Vi er jo veldig sosialt anlagt, ler han.

For hovedtanken med det ti rom store «vertshuset» er å invitere gjester hjem til seg, og samtidig gi de besøkende friheten til å velge selv hva de vil gjøre. Bare sitte i godstolen utenfor «koia» si, kanskje, eller dra på tur til det fenomenale, nærliggende hageanlegget Longwood Gardens, det imponerende og intime Wyeth-museet Brandywine River – eller en dagstur inn til Philadelphia.

Les mer om det HER!

– Vi elsker å være sammen med våre gjester, men etter alle årene i «tjenesteytende næring» er vi flinke på å lese signalene når folk vil være for seg selv, forklarer Lance mens han gjør klar frokosten.

«Hårpisken» han som gammelrocker har anlagt farer frem og tilbake der han disker opp med hjemmelagd brød og en omelett. I mellomtiden dekker Sandy bordet, iført sine stilige cowboy-støvler og hot pants.

– Vi er oss selv, noe gjestene liker, forklarer Lance når han skjønner at jeg er noe nysgjerrig på deres noe alternative omgang med «hotelluniformen».

Alle de nærmest panegyriske anmeldelsene ekteparet har fått i løpet av den relativt korte tiden de har holdt på tyder på det. Topprangeringen hos TripAdvisor som Pennsylvanias beste i sitt slag er bare en av dem.

– Svært mange kommer tilbake, år etter år, de er nesten som familie, understreker Sandy når hun og Lance trekker seg tilbake for at vi skal kunne nyte maten og utsikten over hageanlegget fra frokostbordet i fred.

De kan helt tydelig sitt metiér. ©