I safari-leiren Mahali Mzuri kan du ikke bare støte på sebraer på vei til badet. Du blir også servert mat i verdensklasse.

LUKSUS: Du skal ikke mange noe når du sjekker inn på Mahali Mzuri. (Foto: Mahali Mzuri)«Vakkert sted»

For sin innsats for masaiene – særlig gjennom Mahali Mzuri-prosjektet – ble Branson i 2007 opptatt som medlem av masaiene – et semi-nomadisk folkeslag som lever rundt viltreservatet og delvis innenfor med sine krøtterflokker. 

Hederen skyldes i stor grad arbeidet med å bevare naturen og kulturene knyttet opp mot overnattings-stedet, og måten Mahali Mzuri har bidratt økonomisk of kulturelt til denne delen av Kenya.

At leserne av verdens største reisemagasin Travel + Leisure kåret det til verdens beste hotell er nok et bevis både på kvaliteten og den innsatsen som er gjort for å gjøre Mahali Mzuri til en enestående opplevelse. Bakgrunnen for etableringen av leiren var nettopp for å sikre masaienes kultur, som lenge hadde vært under press.

Richard Branson og andre investorer ble i sin tid forespurt om å investere i og således bidra til å beskytte det truede lokalsamfunnet og dyrelivet der. Og slik ble Mahali Mzuri, som betyr «vakkert sted» på swahili, født.

Kamp om territorier

I den enestående leiren bor gjestene i et av 12 luksustelt midt i Maasai Marat. Å kalle dem telt yter ikke stedet full rettferdighet. I hvert telt er det et privat bad, det mest luksuriøse sengetøy, skinnmøbler, omfangsrike badekar og store vinduer og dører som åpner ut til en massivt platting, der du kan «beundre solens gang gjennom dagen».

«Med beliggenheten til Mahali Mzuri har du plass på første rad, ikke bare for den årlige store migrasjonen, men også det øvrige dyrelivet på savannen», skriver hotellet på sine nettsider.

Og selv om leiren ligger i en ganske avsidesliggende villmark, i det private Olare Motorogi-reservatet, serveres det mat i verdensklasse hver kveld. 

Det faktum at Olare Motorogi ligger i et område der flere løveflokker kjemper om sine respektive territorier bidrar også til unike opplevelser. Her holder i tillegg rundt 150 000 gnuer til. De er med og bidrar til Den store migrasjonen, der opptil én million av dem pluss hundretusener av sebraer, gaseller og annet vilt drar på en 1600 kilometer lang reise gjennom Tanzania og Kenya.

Et syn som fortsatt har stor appell for besøkende fra alle verdenshjørner. 

Du kan lese mer om Mahali Mzuri HER! Prisene (kun opphold) starter fra cirka 8200 kroner per person per natt i dobbeltrom.

Om Masai Mara: Masai Mara naturreservat er en nasjonalpark i Kenya som er kjent for sitt rike dyreliv. Det har fått sitt navn etter de innfødte masaiene og elven Mara.

Området ligger på rundt 1500 meter over havet og har et forholdsvis fuktig klima (regntider) og frodig vegetasjon. Derfor kan et relativt lite areal gi nok mat til et stort antall planteetere.

«The Great Migration» (den store vandringen) i Masai Mara er et av de mest utrolige dyrefenomener i verden. Flokker med mer enn én million gnuer og sebraer beveger seg inn i Masai Mara fra perioden juli/august. Mange andre dyr holder også til i dette området, og det er store muligheter for å se «De fem store»: elefant, leopard, løve, bøffel og neshorn. 

Masai Mara – som henger sammen med Serengeti nasjonalpark i Tanzania – har et variert og mangfoldig dyreliv hele året. Er lever også masaiene, nomadefolket som bor og gjeter dyreflokkene sine i utkanten av parken.

Som nasjonalpark er Masai Mara beskyttet mot jordbruk og ligger i betydelig avstand fra større befolkningssentra. ©